miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăRețea40 de autobuze ecologice vor circula de anul viitor pe traseele de...

40 de autobuze ecologice vor circula de anul viitor pe traseele de transport public din Sibiu

Primăria Sibiu a cumpărat 40 de autobuze ecologice, dintre care unul a fost deja livrat și este în teste la autobaza societăţii de transport public Tursib.

„Într-o perioadă de trei ani am reușit să cumpărăm 119 mijloace de transport noi, prin investiții din fonduri europene și resurse locale în valoare totală de 191 de milioane de lei. Scopul acestor investiții planificate și coordonate a fost pe de o parte înnoirea completă a parcului auto, iar pe de altă parte creșterea frecvenței de circulație a autobuzelor și extinderea traseelor de transport public. Oferim astfel o alternativă de mobilitate pentru sibieni, mai prietenoasă cu mediul, cu mijloace de transport moderne și confortabile”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Contractul semnat de Primăria Sibiu în iunie anul acesta prevede livrarea a 11 autobuze de 18 metri și a 29 de autobuze de 12 metri, investiția având o valoare de 77 de milioane de lei. Contractul include crearea unei aplicații mobile și a unui sistem de informare a călătorilor în stații, un sistem de e-ticketing mai modern și un sistem de management al flotei pe trasee.

Primul autobuz livrat va utilizat în primă etapă pentru instruirea angajaților Tursib, care le vor asigura buna funcționare după preluarea de la furnizor.

Potrivit Primăriei Sibiu, noile autobuze, mai prietenoase cu mediul, sunt dotate cu motor Mercedes Benz, sistem de climatizare și un sistem de încălzire auxiliar, câte două monitoare LED la bord pentru informarea călătorilor și alte trei ecrane pe exteriorul autobuzului indicând traseul pe care circulă, camere video pentru siguranța călătorilor,  echipamente pentru WiFi și câte o priză la fiecare rând de scaune pentru încărcarea dispozitivelor mobile. Autobuzele sunt optimizate și pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Cele 40 de autobuze vor parcurge procedurile pentru înmatriculare și inspecții tehnice și se estimează că vor putea intra pe trasee cel târziu în martie 2022.

Până la livrarea tuturor autobuzelor și pregătirea lor pentru intrarea pe trasee, va fi finalizată și pusă în funcțiune și stația de alimentare cu gaz natural comprimat la sediul Tursib. Contractul a fost semnat în luna martie anul acesta, investiția ridicându-se la 3,6 milioane de lei.

(SURSA FOTO: Primăria Sibiu)

Citiți și

Muzeul ASTRA din Sibiu, catalogat cu trei stele Michelin în Ghidul aniversar ,,România 500 peisaje, destinații și experiențe”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE