5 români, implicați în accidentul rutier din Ungaria

Data:

Cinci cetăţeni români, dintre care unul cu dublă cetăţenie, au fost implicaţi în gravul accident de circulaţie din Ungaria, a anunțat duminică Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

O persoană a murit şi 39 de persoane au fost rănite, dintre care zece copii, într-un grav accident de circulaţie provocat de o furtună de praf în Ungaria.

Accidentul s-a produs pe autostrada M1, care leagă Budapesta de Viena, sâmbătă după-amiază, când, dintr-o dată, un nor de nisip şi praf a cuprins şoseaua.

MAE a anunțat că Ambasada României la Budapesta a fost contactată prin intermediul numărului de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice de către alţi doi cetăţeni români implicaţi în accidentul rutier produs pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta.

Citește și: VIDEO cu impactul. Un mort şi 39 de răniţi într-un accident în Ungaria, provocat de o furtună de praf

“Potrivit datelor obţinute până la acest moment, în total cinci cetăţeni români, dintre care unul cu dublă cetăţenie, au fost implicaţi în gravul accident de circulaţie. Dintre aceştia, doi au fost spitalizaţi, unul dintre cetăţenii români spitalizaţi fiind deja externat şi deplasându-se în România. Celălalt cetăţean român internat primeşte, în continuare, îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol. De asemenea, persoanele în cauză au solicitat sprijinul ambasadei pentru recuperarea bunurilor din autoturismele avariate, aflate în custodia autorităţilor ungare. În ceea ce priveşte persoana decedată în urma accidentului, MAE informează că autorităţile ungare au precizat că aceasta nu este cetăţean român”, a transmis MAE.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu familiile cetăţenilor români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

Citește și: VIDEO Robotul „Ion”, o înșelătorie. Răspunsurile preînregistrate, inteligența artificială încă în fază de proiect

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Poliția maghiară / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

România nu vrea să riște un conflict deschis cu China și evită orice fel de contact cu Taiwan

În ultimii ani, România a răcit relațiile economice cu...

Locuri de muncă vacante în Europa: cele mai multe, pentru muncitori și în sectorul HoReCa

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei...

P de la Publicitate. Despre jurnaliștii care își vând credibilitatea

Publicul ar trebui să știe ce anume este contribuție...

Profesor universitar: „Militarii din Marea Britanie ies la pensie la 60 de ani”

Bogdan Glavan, profesor universitar de economie, face o comparaţie...