600 de BMW-uri fac cât 2.062 de polițiști. Reacția sindicatelor din penitenciare

Data:

Criminalitatea a copleșit poliția română, iar Lucian Bode cumpără BMW-uri, a reacționat Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), care atrage atenția Ministerului Justiției să se poziționeze departe de asemenea achiziții „cu iz favorizant, ilegal și obscen de păguboase pentru cetățean, pentru instituția penitenciară și pentru polițiștii de penitenciare”.

„Într-un târziu, vinovații vor răspunde penal. Realitatea a demonstrat că intangibilii unei epoci politice trecute, care au abuzat de banul public, sunt actuali pușcăriași”, afirmă FSANP.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor critică achiziția de BMW-uri a Ministerului de Interne (MAI), deoarece, cu banii cheltuiți, într-un an, putea angaja și plăti aproximativ 2.062 de polițiști.

Citește și: Parchetul European, sesizat în legătură cu achiziția a 600 de BMW-uri de către IGPR

„Cei aproximativ 2.062 de polițiști ar fi putut fi un real folos pentru cetățeanul român, întrucât ar fi contribuit la creșterea siguranței românilor, în contextul în care România se numără printre statele cu cei mai puțini polițiști din Uniunea Europeană. Mai puțini polițiști în stradă, mai multe infracțiuni comise, mai multe victime ale infractorilor…

Cei aproximativ 2062 de polițiști ar fi putut diminua numărul orelor suplimentare efectuate de polițiștii surmenați de multitudinea de sarcini incalificabile ale unor șefi înrolați politic și care au tot interesul să slăbească autoritatea și calitatea poliției române. Polițiștii slab pregătiți și insuficienți fac aproape imposibilă descoperirea infracțiunilor sau a faptelor reprobabile, iar cetățeanul de rând decontează.

Citește și: Rețeta prin care se pot elimina concurenții pentru a câștiga BMW-urile prietenului lui Iohannis

Cei aproximativ 2.062 de polițiști ar fi putut reduce deficitul de personal din poliție, situație care ar fi condus la eficientizarea activității polițienești și la degrevarea de sarcini suplimentare ale actualilor polițiști. Miile de dosare care zac efectiv în sertarele Inspectoratelor Județene de Poliție, din cauza lipsei de personal, s-ar fi redus considerabil”, menționează Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor într-un comunicat de presă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un general IGSU s-a pensionat fix înainte să fie inculpat. Va primi 12.000 de lei pe lună

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de trecere...

Niculae Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile

Curtea de Apel Bucureşti a decis luni ca Niculae...

Un milion de luminițe pe străzile Brașovului. Când se deschide Târgul de Crăciun

Miercuri se aprind luminițele în Bradul de Crăciun din...

Afaceri cu bani publici. CJ Neamț și firma fraților Ciocan, aproape de o înțelegere de un sfert de miliard de lei

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Econeamț Piatra-Neamț, Consiliul Județean Neamț,...