În urmă cu exact 400 de zile, tancurile rusești treceau granița în Ucraina, iar fluxul de refugiați ucraineni începea să curgă către granițele cu România. Chiar dacă țara noastră a fost mai degrabă o zonă de tranzit decât de destinație pentru refugiați, o parte dintre aceștia s-au stabilit totuși în regiunea Iașului. Mai mulți au avut nevoie însă de sprijin pentru a putea ajunge mai departe, inclusiv medical.
„Ziarul de Iași” marchează cele 400 de zile de la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina printr-o privire de ansamblu asupra asistenței sanitare pe care au primit-o copiii refugiaților ucraineni în aceste 13 luni de război.
Iar efortul pentru a-i trata la Spitalul de Copii „Sf. Maria” nu a fost unul ușor, spun reprezentanții unității medicale, care se mândresc însă cu faptul că au reușit să se adapteze la problemele care au apărut în aceste 400 de zile.
Dr. Tamara Roșu, purtătorul de cuvânt al unității medicale, a fost în „prima linie” a oferirii de asistență sanitară pentru copiii ucraineni încă din primele zile, fiind medic-șef al Unității de Primire a Urgențelor de la Spitalul de Copii. Își aduce aminte și greutățile din primele zile, când haosul fugii pe ultima sută de metri era purtat pe chipuri și în comportament atât de părinți, cât și de copii.
Continuare în Ziarul de Iași!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)