625 de copii ucraineni tratați la Iași. Medic: „Putem vorbi aproape de o patologie de război”

Data:

În urmă cu exact 400 de zile, tancurile rusești treceau granița în Ucraina, iar fluxul de refugiați ucraineni începea să curgă către granițele cu România. Chiar dacă țara noastră a fost mai degrabă o zonă de tranzit decât de destinație pentru refugiați, o parte dintre aceștia s-au stabilit totuși în regiunea Iașului. Mai mulți au avut nevoie însă de sprijin pentru a putea ajunge mai departe, inclusiv medical.

„Ziarul de Iași” marchează cele 400 de zile de la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina printr-o privire de ansamblu asupra asistenței sanitare pe care au primit-o copiii refugiaților ucraineni în aceste 13 luni de război.

Iar efortul pentru a-i trata la Spitalul de Copii „Sf. Maria” nu a fost unul ușor, spun reprezentanții unității medicale, care se mândresc însă cu faptul că au reușit să se adapteze la problemele care au apărut în aceste 400 de zile.

Citește și: Protest al USR Constanța în fața administrației locale. Primarul Vergil Chițac, acuzat de vânzarea unei plaje în Mamaia către liderul judeţean al PSD

Dr. Tamara Roșu, purtătorul de cuvânt al unității medicale, a fost în „prima linie” a oferirii de asistență sanitară pentru copiii ucraineni încă din primele zile, fiind medic-șef al Unității de Primire a Urgențelor de la Spitalul de Copii. Își aduce aminte și greutățile din primele zile, când haosul fugii pe ultima sută de metri era purtat pe chipuri și în comportament atât de părinți, cât și de copii.

Continuare în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...