63 de judecători pleacă din sistem de frica scăderii pensiilor speciale

Data:

63 de judecători pleacă din magistratură după discuțiile din ultima vreme privind schimbarea condițiilor de pensionare în sistemul judiciar. Printre cei 63 se află un actual membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Gabriela Baltag, fost președinte al Asociației Magistraților din România (AMR).

Baltag pleacă din sistem la pachet cu soțul, Vasiel Baltag, inspector judiciar în cadrul Inspecției Judiciare.

De la instanța supremă mai pleacă Mioara Iolanda Grecu, Mari Ilie, Florentina Dinu și Mihaela Tăbârcă, primele două promovate la ÎCCJ în mandatul actualului CSM, în urmă cu trei ani.

De la Curtea de Apel Cluj pleacă șase judecători, cinci de la Curtea de Apel Craiova, doi de la Suceava și doi de la Timișoara.

Lista tuturor celor 63 de judecători poate fi consultată aici.

Citește și: Procurorii preferați ai lui Tudorel Toader pleacă din sistem. Adina Florea, Bănilă și Hitruc se pensionează

Propunerile Băncii Mondiale

Banca Mondială a finalizat propunerile pentru reformarea pensiilor speciale din România, jalon din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care trebuie adoptat până la finalul acestui an.

Instituția recomandă ca pensiile speciale actuale să fie calculate pe baza principiului contributivității, să nu mai apară nicio categorie nouă de pensii speciale, iar cele actuale să fie „raționalizate” și ca nicio pensie specială să nu depășească veniturile din perioada de activitate.

Citește și: Un tată și-a vândut fiica. Cum a dezvăluit o comandă online pentru mâncare o uriașă rețea de trafic

În ședința din 3 noiembrie, Secția pentru Judecători a CSM va discuta „măsurile urgente ca urmare a destabilizării fără precedent a situaţiei resurselor umane la nivelul instanţelor judecătoreşti şi a limitării grave a independenţei judecătorului şi a dreptului de acces la justiţie, determinate de promovarea în spaţiul public a unor demersuri care afectează, în substanță, statutul judecătorului”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției.Mai colaborează cu Europa Liberă România.

4 COMENTARII

  1. ….CU SAU FARA SISTEM……DE 8 ANI SE TAIE PENSII ‘NESIMTITE’…..IN LUME NICI O TARA NU EXISTA NESIMTIREA ASTA…..NU LE RUSINE!!!!!!…..LA TOTI CLASELE POLITICE!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cele mai mari amenințări cibernetice și cele mai afectate sectoare

Progresul înregistrat de transformarea digitală a adus inevitabil și noi amenințări de securitate cibernetică.

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...