70 de diplomați ruși expulzați din Bulgaria. Rusia ar fi finanțat jurnaliști, analiști și politicieni

Data:

Cei 70 de diplomați și angajați ai ambasadei Rusiei la Sofia, pe care Bulgaria i-a declarat persona non grata, au părăsit Bulgaria până duminică la miezul nopții. Dar scandalul legat de această expulzare continuă, pe scena politică și mediatică bulgară.

Așadar, Sofia nu a ținut seama de ultimatumul pronunțat de ambasada rusă, potrivit căruia Moscova urma să-și închidă ambasada din Bulgaria și să rupă relațiile diplomatice, în caz că guvernul bulgar nu va reveni asupra deciziei.

Diplomații și angajații Ambasadei Rusiei, împreună cu familiile lor, au fost transportați cu două avioane, începând cu după-amiaza de duminică.

Aceasta după ce la sfârșitul săptămânii trecute, Bulgaria anunțat că va expulza 70 diplomați și angajați din ambasada Federației Ruse.

Citește și: Profesoară hărțuită 10 ani pentru că a dezvăluit nereguli la concursuri școlare. Abia CEDO i-a dat dreptate

După cum informează agenția bulgară de știri Novinite, partea rusă a primit un permis special pentru zboruri, în condițiile în care sancțiunile interzic aeronavelor rusești să treacă prin spațiul aerian european.

Decizia guvernului de la Sofia a venit după ce cabinetul condus de reformistul Kiril Petkov a fost răsturnat prin moțiune de cenzură, acum aproape două săptămâni.

Slavi Trifonov, cântăreț și vedetă de televiziune, și-a retras din coaliția de guvernare partidul său, „Există un Asemenea Popor”. Motivul invocat: dezacorduri cu privire la buget și atitudinea prea cooperantă a Sofiei în ceea ce privește dorința Macedoniei de Nord de a începe negocierile de aderare la UE.

Dar Kiril Petkov, absolventul de Harvard, lider al partidului reformist și anticorupție Continuăm Schimbarea, a acuzat direct că în spatele răsturnării guvernului său se află mafia bulgară și interesele Rusiei.

Continuarea în RFI.


Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related