sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăLa ziActualitate80 de ani de la Pogromul de la Iași. „Marşul vieţii“ și...

80 de ani de la Pogromul de la Iași. „Marşul vieţii“ și alte manifestări zilele acestea

Primăria, alături de Universitatea „Al.I. Cuza“, Casa de Cultură a Studenţilor, Opera din Iaşi şi Ateneul organizează o serie de evenimente dedicate comemorării a 80 de ani de la Progromul de la Iaşi.

Seria de manifestări debutează azi, de la ora 9.30, la Universitate, cu Conferinţa Internaţională „Iaşi 1941 – 2021: Memorie, Asumare, Uitare“. Conferinţa va fi deschisă printr-o serie de discursuri susţinute de reprezentantul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“, de ambasadorul statului Israel, ambasadorul SUA, al Elveţiei, dar şi a reprezentanţilor instituţiilor locale. Pe lângă conferinţele de la UAIC de astăzi, seara, de la ora 18.30, va avea loc un program special al Operei la Casa Studenţilor.

Manifestările vor continua mâine, de la ora 8.30, cu „Marşul vieţii“, care va avea plecare din şos. Păcurari 34 Iaşi spre Cimitirul Evreiesc. Totodată, va avea loc dezvelirea unei placi omagială la cavoul lui Abraham Ghiltman, fost Preşedinte al Comunităţii Evreilor din Iaşi, şi o serie de depuneri de coroane la Cimitirul Evreiesc Iaşi, Cimitirul Podu Iloaiei şi Cimitirul Târgu Frumos.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE