sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăÎn lumeFranţa: 9 ani închisoare pentru fondatorul unui grupuscul de extremă dreaptă

Franţa: 9 ani închisoare pentru fondatorul unui grupuscul de extremă dreaptă

Logan Nisin, tânărul (25 de ani) fondator al grupusculului de extremă dreaptă OAS (Organizaţia armatelor sociale), a fost condamnat la 9 ani închisoare de Tribunalul din Paris. Verdictul a fost dat în urma primului proces pentru terorism de extremă dreaptă judecat în Franţa în ultimii 4 ani, transmite RFI.

Logan Nisin, tânărul (25 de ani) fondator al grupusculului de extremă dreaptă OAS (Organizaţia armatelor sociale), a fost condamnat la 9 ani închisoare de Tribunalul din Paris. Verdictul a fost dat în urma primului proces pentru terorism de extremă dreaptă judecat în Franţa în ultimii 4 ani.

Parchetul ceruse 10 ani închisoare contra lui Logan Nisin. Verdictul e mai clement, «doar» 9 ani contra tânărului extremist de dreapta, fondator al mişcării OAS. Alţi 5 complici, cu vârstele între 23 şi 33 de ani, printre care numărul doi al grupusculului, au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea.

La citirea sentinţei, preşedintele Tribunalului a subliniat că «noua OAS a fost concepută copiind întocmai structura Organizaţiei armate secrete din 1961», un grup politico-militar responsabil al unei represiuni sângeroase în anii 60 contra independenţei Algeriei.

In actualul dosar, magistratul a estimat că «toate aratau iminenţa trecerii la acte; OAS a fost creată ca o armată de apărare, gata la nevoie să destabilizeze instituţiile şi fractureze corpul social lansând apeluri la rebeliune şi incitare la comiterea de crime»

Aerucolul integral, pe RFI!

Sursă Foto: Action Antifasciste Marseille (via Le Monde)

Sursărfi.ro
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE