90% dintre tramvaiele care circulă în București nu au aer condiționat

Data:

În București urmează o săptămână de caniculă, iar asta este o veste proastă pentru cei care folosesc transportul public. 90% dintre tramvaiele care circulă în București și aproape 40% dintre troleibuze nu au aer condiționat, potrivit datelor furnizate de STB la solicitarea HotNews.ro.

Toate autobuzele care ies pe traseu sunt dotate însă cu această facilitate. STB nu a răspuns clar dacă în toate funcționează aerul condiționat.

În luna iunie, STB a încheiat cu firma HVAC INTER TRADE SRL un contract în valoare de circa 1,5 milioane de lei pentru servicii de reparație/repunere in functiune a instalatiilor de aer conditionat a autobuzelor Mercedes EURO 4.

În prezent, parcul circulant al STB S.A. (n.r. ce iese pe traseu) este format din 1.021 autobuze, 267 tramvaie și 151 troleibuze.

”Parcul activ (ce iese pe traseu plus rezervele) cuprinde un număr de 500 de autobuze Mercedes tip Euro 4, 400 de autobuze marca Otokar și 130 de autobuze Mercedes Hybrid, toate prevăzute din fabricație cu instalație de aer condiționat”, a transmis STB.

Societatea mai are și 500 de autobuze Mercedes Euro 3, dintre care doar 150 au aer condiționat, dar acestea sunt scoase pe traseu doar în cazuri speciale, când apare o defecțiune la autobuzele din parcul circulant.

În ceea ce privește tramvaiele doar 25 au aer condiționat din 267 cât are societatea. La troleibuze, situația este un pic mai bună, având aer condiționat 95 din 151, titrează HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...