VIDEO De ce nu trebuie reînființat Cenaclul Flacăra

Data:

Fiul lui Adrian Păunescu și-a propus să reînvie Cenaclul Flacăra, un eveniment care în perioada comunistă ascundea propaganda și cultul personalității lui Ceaușescu sub un spectacol care se dorea artistic și cultural.

Până să fie declarat ilegal, în urmă cu 36 de ani, Cenaclul Flacăra a devenit un succes de public uriaș. Dar revitalizarea lui în 2022 vine într-un context în care curentele naționaliste, propaganda rusească și nostalgia față de regimul ceaușist dictatorial capătă un nou apogeu.

Citește și: Ce caută Viktor Orban în Transilvania și ce pot învăța românii de la el

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) respinge oficial inițiativa.

Daniel Șandru, președintele institutului, explică la Interviurile PressHUB de ce e o greșeală revitalizarea unui program de propagandă comunistă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

1 COMENTARIU

  1. […] Why the Flame Cenacle should not be re-established. The son of Adrian Păunescu proposed to revive the Cenaclul Flacăra, an event that during the communist period hid propaganda and the cult of Ceaușescu’s personality under a show that was wanted artistically and culturally, writes PressHub. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Vulkan Files”: dezinformarea ca formă de terorism

Un consorțiu de mari publicații internaționale dezvăluie existența unei...

Aktual24: Specialist în Inteligenţa Artificială: „Opriţi totul imediat”

Un cercetător în domeniul inteligenţei artificiale, care a avertizat...