sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăLa ziActualitateA fost înființată compania aeriană locală Air Oradea, deținută de CJ Bihor...

A fost înființată compania aeriană locală Air Oradea, deținută de CJ Bihor și Primăria Oradea

Președintele Consiliului Județean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan, și primarul Oradiei, Florin Birta, au anunțat miercuri, într-o declarație de presă susținută la Aeroportul Oradea, înființarea companiei aeriene locale. 

Compania se numește SC Air Oradea SA și este deținută de administrația județeană și Primăria Oradea.

Proiectul de hotărâre privind înființarea societății a fost aprobat miercuri de CJ Bihor, în ședință extraordinară, urmând ca Primăria Oradea să îl supună la vot în ședința Consiliului Local de joi, 30 septembrie.

„Ce urmărim prin această companie aeriană? Cu siguranță dezvoltarea transportului aerian în Oradea și în județul Bihor, atragerea investițiilor, atragerea turiștilor și, bineînțeles, crearea unei mase critice de pasageri care să frecventeze Aeroportul din Oradea. Pentru înființarea acestei companii am efectuat un business plan care va fi prezentat în următoarea perioadă, în care va fi stabilit cum va funcționa compania”, a declarat primarul Florin Birta.

Potrivit administrației județene, capitalul social al companiei nou înființate a fost stabilit la 15 milioane de lei. Primăria Oradea deține 60% din acțiuni, respectiv 9 milioane de lei, iar aportul CJ Bihor este de 40%, respectiv 6 milioane de lei.  Compania aeriană va avea sediul la Aeroportul Oradea.

„Urmează ca în toamna acestui an să lansăm procedura de licitație pentru închirierea echipajelor care vor opera pe aeronavele companiei. Acesta este un proiect strategic important pentru Oradea și județul Bihor pentru că, asigurând o conectivitate aeriană cu capitala țării și câteva hub-uri europene, va pune Oradea pe harta globală a dezvoltării în așa fel încât să fim mult mai atractivi pentru investiții în anii următori. Acest lucru înseamnă mai multe oportunități, salarii mai bune și o mai bună calitate a vieții”, a explicat Ilie Bolojan.

Obiectivul anunțat de cele două administrații partenere este ca, din luna martie anul viitor, să înceapă operarea zborurilor Oradea – București (minim 3 zboruri/zi în zilele lucrătoare și minim 2 zboruri/zi în zilele nelucrătoare) cu două aeronave, iar din octombrie anul viitor să devină operaționale cursele către unul sau două aeroporturi internaționale din vestul Europei (minim un zbor/zi).

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE