A fost prelungită perioada de înscriere la programele Rabla Clasic, Rabla Plus și Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități

Data:

Administraţia Fondului pentru Mediu a prelungit sesiunea de înscriere atât pentru pesoanele fizice, cât și pentru persoane juridice, inlusiv UAT –uri și instituții publice, în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla Clasic) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus) până la data de 31 iulie 2022.

Rabla Clasic, Rabla Plus și Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități

De asemenea, sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi, a fost prelungită până la data de 12 august 2022, anunță Administratia Fondului pentru Mediu.

“Am decis să prelungim perioada de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul acestor programe pentru a facilita accesul la finanțare a cât mai multor beneficiari. Prin programele noastre urmărim îndeplinirea obiectivelor europene și naționale privind mobilitatea urbană sustenabilă și ne dorim să finanțăm cât mai multe autovehicule electrice și electrice hibride prin intermediul Programului Rabla Plus.

În același timp, susținem finanțarea în procent de 100% din cheltuielile eligibile pentru instalarea de stații de reîncărcare, suma maximă fiind de 190.000 lei, în cadrul Programului Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități. Este o necesitate să prioritizăm implementarea acestor programe la nivel național pentru a oferi avantaje tuturor celor care aleg autovehicule prietenoase cu mediul înconjurător”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul...

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei Europene | Politico

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei...

Una din trei mame minore a rămas gravidă la 15 ani

Una din trei mame minore a rămas însărcinată pentru...