A murit actorul Teodor Corban, cunoscut pentru rolurile din filmele „Aferim”, „După dealuri” și „Poziţia copilului”

Data:

Actorul Teodor Corban, cunoscut publicului pentru numeroasele roluri de scenă şi de film, a murit, a anunţat teatrologul Oltiţa Cîntec, marţi dimineaţă.

„S-a stins Teodor Corban. Actorul. Cel pe care-l ştie toată lumea din ‘Aferim’, unde juca rolul principal, zapciul Costandin. Un film în care a strălucit în toată splendoarea lui interpretativă.

O producţie laureată cu Ursul de Aur la Berlin şi cu o grămadă de Premii Gopo, unul dintre ele chiar pentru prestaţia lui Teo, cum i se adresau apropiaţii. (…) Drum lin către stele, Teodor Corban! Îţi simţim deja lipsa”, a scris teatrologul.

Potrivit Agerpres.ro, Teodor Corban s-a născut pe 28 aprilie 1957, la Iaşi.

Citește și: EXCLUSIV Un avertizor face dezvăluiri în scandalul primelor de la Transelectrica. Tudor Cătăniciu, premiat cu 4.000 de euro, a împrumutat 135.000 de euro de la șeful Cancelariei lui Ciucă

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1985, la clasa prof. Dem Rădulescu – Dragoş Galgoţiu. Din 1989 este angajatul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, potrivit site-ului Naţionalului ieşean.

Printre filmele în care a jucat se numără „Aferim!”, „Un etaj mai jos”, „Betoniera”, „O vară foarte instabilă”, „Poziţia copilului”, „Portretul luptătorului la tinereţe”, „Amintiri din Epoca de Aur 1 – Tovarăşi, frumoasă e viaţa!”, „Amintiri din Epoca de Aur 2 – Dragoste în timpul liber”, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, „California Dreamin’ (nesfârşit)”, „Călătorie la oraş”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festivalul Internațional de Film CinePolitica. Filme de ficțiune și documentare. Programul evenimentului

Festivalul Internațional de Film CinePolitica revine, în perioada 16-19...

Cinema și fine dining: Film Food la TIFF.23

Film Food la TIFF.23. Deseori, mâncarea înseamnă mai mult...