marți, 24 mai 2022
AcasăLa ziCulturăAmplă colecţie digitală dedicată lui Eminescu, la Iași. A stârnit interes în...

Amplă colecţie digitală dedicată lui Eminescu, la Iași. A stârnit interes în China şi SUA

Potrivit Ziarului de Iași, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi (BCU) a lansat, în premieră, o platformă numită „Colecţia digitală Eminescu”, pentru a celebra 172 de ani de la naştere marelui poet român. Proiectul este disponibil pe http://dspace.bcu-iasi.ro/ şi găzduieşte toată opera eminesciană, traducerile şi exegeza, care nu se află sub drepturi de copyright. 

„Proiectul, care se înscrie în programul instituţional de conservare şi prezervare a moştenirii culturale şi de valorificare a documentelor de patrimoniu, deschide noi posibilităţi de cercetare a operei eminesciene, oferind acces de la distanţă cercetătorului avizat şi publicului larg. Printr-un efort de echipă, proiectul a început să prindă contur, oferind la deschiderea lui pentru public primele ediţii ale operei «poetului nepereche»“, au transmis reprezentanţii bibliotecii.

Articolul integral, în Ziarul de Iași!

Sursă foto: bcu-iasi.ro

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE