joi, 2 decembrie 2021
AcasăInvestigațiiAbuz de forţă al Fiscului. Cum a fost îngropată o firmă care...

Abuz de forţă al Fiscului. Cum a fost îngropată o firmă care a obţinut bani europeni

Cu un raport de control în care au descoperit „datorii” la stat, inspectorii fiscali din Galaţi au îngropat o firmă. După blocarea conturilor şi executarea silită societatea comercială a pierdut un proiect european nerambursabil. Intrată în insolvenţă, firma a contestat raportul de control şi a câştigat în instanţă. Curtea de Apel Iaşi i-a acordat şi despăgubiri de 2 milioane de lei.

O firmă de construcţii a fost aproape falimentată de Fisc, când abia ce obţinuse o finanţare europeană nerambursabilă pentru dezvoltare. După ani de zile, societatea a reuşit să demonstreze în instanţă că datoriile ce îi fuseseră puse în sarcină nu existau decât în mintea inspectorilor fiscali.

Evident, de finanţarea nerambursabilă s-a ales praful. Acum, firma cere despăgubiri, iar Tribunalul i le-a acordat. Dacă sentinţa va rămâne definitivă, Fiscul va fi bun de plată. Din banii noştri.

În ianuarie 2012, Ogiva Construct SRL demarase un proiect de dotare cu utilaje specifice lucrărilor de construcţii. Proiectul se ridica la o valoare de un milion de lei, din care 584.500 lei reprezentau suma eligibilă nerambursabilă. Cererea de finanţare a fost aprobată în septembrie 2013, iar firma a contractat un credit pentru cofinanţarea proiectului.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE