Achitări şi condamnări cu suspendare în dosarul vameşilor şpăgari de la Albiţa

Data:

Din dosarul vameşilor şpăgari de la Albiţa s-a ales praful. Justiţia ieşeană a stabilit reţeta şvaiţerului reprezentat de frontiera estică a Uniunii Europene. Peste Prut se poate trece fără multe comentarii, câtă vreme se dă „dreptul”.

La rându-le, vameşii sunt asiguraţi dacă respectă un mic îndrumar. Trebuie să lucreze în echipe de câte doi, pentru a nu putea fi acuzaţi de asociere în vederea comiterii de infracţiuni. Şpăgile trebuie să fie mici şi dese, astfel încât procurorii să nu le poată imputa sume prea mari.

Citește și: FOTO Ce desenează copiii ucrainenilor care s-au refugiat în România: bombe

Dacă sunt „bine integraţi social” şi sunt prietenoşi cu colegii, pot fi siguri că pedeapsa va fi una cu suspendare. Rămân fără un loc bănos la vamă, dar în libertate.

Curtea de Apel a pronunţat săptămâna trecută achitări şi condamnări cu suspendare pe bandă rulantă. Sentinţa, definitivă, a fost oricum dată la limită. În scurt timp, răspunderea penală pentru fapte s-ar fi prescris.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related