Achiziția celor 600 de BMW-uri de către Ministerul de Interne, verificată de Parchetul European și DNA

Data:

Parchetul Uniunii Europene și DNA cercetează contractul de achiziție încheiat de Poliția Română cu firma Automobile Bavaria, pentru cumpărarea a 600 de mașini BMW. Poliția transmite, într-un punct de vedere pentru Europa Liberă, că nu au fost încă recepționate mașinile.

Informația privind ancheta Parchetului European vine chiar de la Poliția Română. La solicitarea Europa Liberă, Poliția a transmis, într-un răspuns oficial, că „a pus la dispoziția Parchetului European toate documentele relevante cu privire la această achiziție.”

Potrivit competențelor, Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi poate cerceta achiziții din fonduri europene, dacă acestea sunt mai mari de 10 mii de euro.

Cumpărarea mașinilor face parte dintr-un program mai amplu de dotare a Poliției, finanțat din bani proveniți de la Uniunea Europeană.

În cazul de față, este vorba despre o tranzacție de 98 de milioane de lei fără TVA, așadar de aproximativ 20 de milioane de euro.

Continuarea în Romania.europalibera.org

Citește și: Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru Putin, din cauza crimelor de război din Ucraina

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Poliția Română / Facebook)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related