Activistă judecată în Polonia pentru că a ajutat la un avort

Data:

spot_img

Este o dimineață cenușie în capitala poloneză Varșovia. Numeroși ofițeri de poliție și zece mașini mari de poliție înconjoară un tribunal. Sunt măsuri menite să asigure protecția la două demonstrații care au loc aici vineri (14.10.2022), însoțind un spectaculos proces.

Chiar în fața intrării în tribunal, aproximativ 50 de persoane s-au adunat pentru a-și manifesta solidaritatea cu Justyna Wydrzynska.

Citește și: LIVE Deputații europeni, Consiliul și Comisia Europeană dezbat împreună măsurile pentru reducerea facturilor la energie

Activista în vârstă de 48 de ani, membră a rețelei feministe „Abortion Dream Team”, este acuzată de complicitate la avort. Potrivit legislației poloneze, acest lucru este interzis și poate fi pedepsit cu trei ani de închisoare.

Un camion cu un afiș mare care înfățișează un făt avortat este postat în fața unui tribunal din Varșovia. Camionul adversarilor avortului este protejat de doi agenți de securitate.

De cealaltă parte a străzii, șase contramanifestanți stau cu o fotografie uriașă a unui făt avortat. Rugăciunile lor catolice și strigătele de protest împotriva avortului răsună din difuzoare. Dar, treptat, scandările lor sunt acoperite de sloganurile și tobele participanților la acțiunea de solidaritate, printre care se numără și activiști din alte țări.

Fiecare proces privind avortul stârnește emoții puternice în Polonia. Alături de Malta, aceasta este țara cu cele mai restrictive reglementări privind avortul din întreaga Europă. Avortul este posibil doar dacă sarcina este rezultatul unui viol sau dacă viața sau sănătatea femeii însărcinate sunt în pericol.

Polonia: Proteste împotriva legislației dure anti-avort

Până acum doi ani, avortul era permis și în cazul malformațiilor fetale. Cu toate acestea, Tribunalul Constituțional, care a fost plasat sub controlul guvernului național-conservator al partidului PiS (Lege și Justiție), a eliminat și această precondiție. Acest lucru înseamnă că și copiii cu handicap grav, fără nicio șansă de supraviețuire, trebuie aduși pe lume. Acest lucru este în conformitate cu învățătura Bisericii Catolice din Polonia.

FOTO: Susținătoarele avortului demonstrează în fața tribunalului din Varșovia – 14.10.2022 / DW

Continuarea, în Deutsche Welle!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Assad a fugit, dar fugarii Siriei mai așteaptă | Deutsche Welle

Aproape 200.000 de oameni din Siria au plecat în...

Ce se întâmplă în Siria după fuga lui Assad? | Deutsche Welle

Despotul sirian Bashar al-Assad a pierdut puterea. Ţara se...

Memoriile fostei cancelare Angela Merkel | Deutsche Welle 

Deja înaintea apariţiei sale în librării, cartea Angelei Merkel...

Cea mai mare piedică pentru Lasconi: misoginismul structural | Deutsche Welle

La ce ne putem aștepta la alegerile parlamentare și...