Actualul și fostul primar din Iași ar putea scăpa de dosare grele. Cum i-ar putea ajuta o decizie a CCR

Data:

Actualul primar, Mihai Chirica, este judecat în Dosarul „Skoda” la nouă ani de la comiterea faptei de care este acuzat. Abuzul în serviciu are termen de prescriere de 8 ani, doar că termenul de prescriere se întrerupe când se face un „act de procedură” în cauză.
CCR a decis că articolul de lege care făcea referire la „îndeplinirea oricărui act de procedură” este neconstituţional. Aastfel, la următorul termen, avocaţii primarului Chirica ar putea cere constatarea prescrierii faptei.„Totuşi, ştiind bine sistemul din România, recomand prudenţă tuturor celor interesaţi până la apariţia motivării, care să confirme această teză. Spun asta pentru că nu ar fi pentru prima data când considerentele deciziei ar «îndulci» conţinutul dispozitivului şi prin aceasta l-ar lipsi de efecte reale”, consideră avocatul Marius Striblea. Specialiştii în drept cred că articolul ar putea fi modificat până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR.

Și pe fostul primar, Gheorghe Nichita, reţinut la începutul lunii mai 2015, în dosarul „Amanta”, l-ar putea ajuta decizia CCR.
Continuare, în Ziarul e Iași!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sate scoase în lume doar cu internetul

Oamenii de la ţară aşteaptă internetul de mare viteză...

Pagina de Facebook a Anei Birchall a fost spartă – hackerii au pus steagul Isis la poza de profil

Pagina oficilă de Facebook a Anei Birchall, fost ministru...

Centrul Cultural Româno-Ucrainean inaugurat la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați

Facultatea Transfrontalieră din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din...