sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăLa ziActualitateAeronava C27J Spartan a efectuat nouă misiuni de stingere a incendiilor în...

Aeronava C27J Spartan a efectuat nouă misiuni de stingere a incendiilor în ultimele trei zile în Grecia

Militarii români au efectuat, în ultimele trei zile, nouă misiuni de stingere a incendiilor de pădure care au afectat Macedonia de Nord, cu o aeronavă C27J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, potrivit Agerpres.

”Aeronava C-27 J Spartan este însoţită în Macedonia de Nord şi de o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic”, subliniază MApN, într-o postare pe Facebook.

Militarii români au început să acţioneze sâmbătă, 7 august, misiunea fiind programată pentru cinci zile. Pentru aeronavele Forţelor Aeriene Române este a doua misiune internaţională de ajutor, prima având loc în luna iulie a anului 2018, în Grecia.

„Aeronava C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, care poate transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere, a acţionat, din 2017 şi până în prezent, şi pentru stingerea a două incendii de pădure din ţara noastră – unul în zona localităţii Şviniţa, din judeţul Mehedinţi, şi cel de-al doilea în zona Buceş, munţii Vulcan, la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara”, arată MApN.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE