joi, 2 decembrie 2021
AcasăRețeaAjutor în pandemie. Reduceri de taxe pentru firmele din municipiul Brașov din...

Ajutor în pandemie. Reduceri de taxe pentru firmele din municipiul Brașov din sectorul HoReCa

Consilierii locali din Brașov au aprobat în ședința din această săptămână propunerea de acordare a unor facilități fiscale firmelor din sectorul HORECA, unul dintre sectoarele grav afectate de măsurile luate pentru limitarea pandemiei de Coronavirus, a anunțat Primăria Brașov. Aceste facilități sunt valabile pentru anul viitor și vizează taxa pentru activitățile economice din domeniul alimentației publice și cea pentru ocuparea domeniului public, în cazul teraselor.

,,Având în vedere contextul epidemiologic și toate restricțiile care s-au impus în această perioadă, sectorul HoReCa a fost unul dintre cele mai afectate. De aceea, în ultima ședință a consiliui local, municipalitatea a hotărât să acorde sprijin acestui sector prin reducerea de taxe. Astfel, taxa de autorizare a activităților din alimentație publică a fost redusă cu 60%, iar pentru taxa de ocupare a teraselor, reducerile sunt 60% pentru sezonul rece, respectiv 40% pentru sezonul cald”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Potrivit hotărârii Consiliului Local Brașov, în anul 2022, taxa pentru eliberarea/ vizarea anuală a autorizației privind desfășurarea unor activități de alimentație publică va fi redusă cu 60%, indiferent de suprafața ocupată. De exemplu, pentru o unitate de alimentație publică sub 500 de metri pătrați, taxa pentru zona A ar trebui să fie de 2.823 de lei/an. În urma deciziei Consiliului Local de luni, firmele din această categorie vor plăti anul viitor suma de 1.129,2 lei.

Potrivit municipalității, reducerile adoptate de Consiliul Local sunt semnificative și în cazul agenților economici cu terase.

Astfel, în sezonul de vară (1 mai – 31 octombrie), taxa pentru ocuparea domeniului public în zona A și B, pentru anul 2022, va fi de 1,5 lei/mp pe zi, față de 2,5 lei/zi, iar pentru zonele C și D, de 0,72 lei/mp pe zi, față de 1,2 lei/mp/zi.

În sezonul de iarnă (1 noiembrie – 30 aprilie), taxa percepută teraselor pentru ocuparea domeniului public în zonele A și B va fi de de 1 leu/mp pe zi, față de 2,5 lei/mp/zi, iar în zonele C și D, de 0,48 lei/mp pe zi, față de 1,2 lei/mp/zi.

În Poiana Brașov, taxa pentru terase va fi de 0,48 lei/mp pe zi în perioada 15 martie – 30 aprilie și 01 noiembrie – 15 decembrie și de 0,72 lei/mp pe zi, în perioada 1 mai – 31 octombrie. Cuantumul stabilit în luna martie, înainte de aplicarea reducerii, era de 1,2 lei/mp pe zi.

Citiți și

Vocea Cartierului. Brașovenii pot transmite online primarului sesizări și propuneri

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE