Aktual 24: Fiul soților decedați la Crevedia confirmă că mama a depus sesizări privind stația GPL

Data:

Fiul soților decedați la Crevedia confirmă că mama a depus sesizări în legătură cu problemele de la stația GPL din apropiere, potrivit Aktual 24. Ea s-a plâns deseori că se simte miros de gaze.

„Mama a făcut sesizări, nu știu să vă spun dacă a făcut acolo sau acolo sau acolo. Oriunde s-au făcut sesizări, ea nu știa foarte bine legile, nu a cerut număr de înregistrare.

Unde a dus-o, a băgat-o în sertar și gata. Acum au scos-o din sertar și s-a evaporat.

Mereu spunea că face sesizări. Săracă, a făcut o sesizare scrisă, au luat-o, au zis că o să investigheze, acum s-a evaporat”, a declarat Sorin Barbu, fiul lui Ionel și al Floricai Barbu.

Atât primarul din Crevedia cât și șeful Politței Crevedia au susținut că nu au primit nicio sesizare de la localnici.

Citește și: Șeful ISCIR, care trebuia să controleze stația GPL de la Crevedia, a trecut de la PSD la PNL, prin UNPR

Primarul și polțistul din Crevedia s-au spălat pe mâini

Primarul PSD din Crevedia, Petre Florin, a negat marți orice legătură cu funcționarea stației GPL, ba mai mult a susținut că nici nu știa că aceasta era încă activă.

El a recunoscut că trecea de două ori pe săptămână pe lângă stație, însă nu ar fi sesizat nimic. Primarul a aruncat țoată vina pe „patronul stației”, adică pe fiul primarului PSD din Caracal.

Continuarea în Aktual 24

Şeful secţiei de Poliţie din Crevedia susţine că nu ştia ce se întâmplă în curtea staţiei GPL „mai ales că era gard înalt şi acoperit şi nu se vedea mişcare”.

Întrebat de PressOne despre ce activităţi se derulau în curtea fostei staţii GPL, Andrei Pârvan, şeful secţiei de Poliţie din Crevedia afirmă că nu avea idee despre ce se întâmpla acolo, mai ales că era gard înalt şi acoperit şi nu se vedea mişcare.

Chestionat dacă în perioada asta a primit vreo sesizare din partea localnicilor privind fosta staţie care a luat foc, agentul de poliţie a declarat că nu ştie să fi existat aşa ceva în cei 15 ani de când lucrează acolo. Actualul şef de post din Crevedia face însă o ultimă precizare: dacă vedea că intrau sau ieşeau cisterne din curte, nu era treaba lui să verifice.

Femeia nu a apucat să intre în casă, deși a simțit miros de gaz

Casa Floricăi și a lui Ionel Barbu se afla gard în gard cu locul unde se opreau mereu cisterne încărcate cu gaz petrolier lichefiat

Bărbatul a făcut infarct atunci când și-a văzut soția cu arsuri pe mai bine de 95% din suprafața corpului. Femeia a murit duminică, la spital, din cauza rănilor grave.

Fiul celor doi, Sorin, a povestit cum și-a recunoscut mama rănită după ochi, în vreme ce era convins că tatăl său este în siguranță acasă. 

Citește și: Și totuși mai există un vinovat pentru toate aceste nenorociri: presa vândută corupților care ucid

Soțul și-a văzut soția arsă și a făcut infarct

„Mama era acasă, a sunat-o pe sora mea și i-a spus că plutește gaz toată curtea, așa ca apa. Sora mea i-a spus să se ducă în casă. Nu a mai apucat să ajungă până la ușă că atunci a avut loc explozia. A ars în proporție de 96%. S-a ridicat de jos de unde a aruncat-o și a venit sigură pe picioarele ei până la ambulanță.

Am luat-o repede cu mașina, nu am putut să o iau pe drum pentru că domnii polițiști blocaseră traficul. Am luat-o pe câmp, pe câmp am dat de un vecin ars și el în proporție de 90%. M-am întâlnit cu tata, mi-a zis că nu știe de mama nimic.

Am început să o căutăm prin casă nu era. Am ajuns la colț, tata deja ajunsese înaintea mea, a văzut-o pe targă, jos acolo, arsă, și a căzut și el lângă ea.

Am venit de pe câmp, am văzut ambulanța aici, un bărbat care resuscitat, în stop cardiorespirator. Nu m-a interesat să văd cine e pentru că în primul rând, îmi căutam mama, nicidecum pe tata și am căutat pe la ambulanțe până când am găsit-o pe mama, de nerecunoscut. Am recunoscut-o după ochi, atât. Nu mai avea figură, a povestit Sorin Barbu, pentru România TV.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, în Alba

Locuitorii dintr-un sat din județul Alba sunt aşteptaţi să...

Dosar penal după ce nuntașii din Buzescu au blocat circulația (VIDEO) | Aktual24

Poliția din Teleorman anunță că a dechis dosar penal...