Aktual24: Arma secretă a Ucrainei care ar trebui să-l îngrozească pe Putin

Data:

În ultimele zile a circulat o înregistrare video șocantă, care pare să arate un prizonier de război ucrainean împușcat de ruși în timp ce rostește ultimele cuvinte: „Slava Ukraini” (Glorie Ucrainei).

Aceasta imagine de sfidare eroică împotrivă unei brutalități îngrozitoare ar trebui să-i transmită un mesaj înfiorător lui Vladimir Putin, după un an de măcel în Ucraina: puteți să ne ucideți și să ne torturați cât doriți, dar nu ne puteți învinge voință de a lupta, scrie colonelul britanic Richard Kemp în publicația britanică The Telegraph.

Aceasta sfidare este opusul a ceea ce se aștepta Putin atunci când forțele sale au intrat în Ucraina în februarie anul trecut.

„Operațiunea sa militară specială” nu a fost planificată deloc ca un război: a fost o acțiune armată, psihologică, menită să instaureze frica, să instaleze un regim marionetă și să aducă țara înapoi în țărână. De aceea, a atacat cu prea puține forte pentru a învinge un adversar hotărât.

Citește și Un tanc rusesc distrus în Ucraina, expus în fața Ambasada Rusiei la Berlin

Serviciile de informații ale lui Putin, conduse de FSB, succesorul KGB, i-au spus că ucrainenii vorbitori de limba rusă îi vor primi pe invadatori cu brațele deschise. Serviciile de securitate ale Rusiei fuseseră plătite cu sume uriașe timp de mulți ani pentru a se asigura că acest lucru se va întâmpla și pentru a poziționa colaboratori care să preia conducerea guvernului și să îi pună la punct pe adversari (sau să îi elimine).

Continuare în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Aktual 24: Premierul Italiei, reacție fermă în Parlament: Dacă nu mai susținem Ucraina, atunci susținem invazia

Premierul italian Giorgia Meloni a ținut un discurs emoționant...

Limba română, serbată și de Ziua Unirii Basarabiei

Pe 27 martie, la Chișinău, sărbătorim împreună limba și...

Cetate din Transilvania, reconstruită ca în urmă cu 1.200 de ani

Primăria comunei Biharia, județul Bihor, a obţinut o finanţare...