Aktual24: Când estimează experții militari chinezi că se va încheia războiul din Ucraina

Data:

Academia Chineză de Științe Militare a realizat o simulare legată de evoluția războiului din Ucraina. Instituția estimează că ostilitățile se vor încheia în aceasta vară, Rusia fiind cel mai probabil în avantaj.

Din acest motiv, China a decis să intervină în avans și să propună un plan de pace, a relatat cotidianul Nikkei Asia, citând surse.

Potrivit ziarului, în decembrie, experți ai Academiei Chineze de Științe Militare au efectuat o simulare a evoluției conflictului din Ucraina. Iar acest model a arătat că, aproximativ în vara anului 2023, conflictul se vă încheia cu Rusia în avantaj.

Citește și: Știm, am putea, dar NU vrem. Guvernul României luptă doar pe hârtie cu traficanții de femei și de copii

Atât economia rusă, cât și cea ucraineană vor fi prea epuizate pentru a susține războiul dincolo de vară, se arată în raport. Academia emite în mod regulat recomandări și rapoarte către Comisia militară centrală a Partidului Comunist, cel mai înalt organism decizional al forțelor armate chineze.

Cu toate acestea, Nikkei Asia notează că este posibil că rezultatele să fi fost distorsionate în favoarea Rusiei pentru a mulțumi conducerea Chinei, care inclină spre Moscova. Dar, întâmplător, pachetul de ajutor de 45 de miliarde de dolari adoptat în decembrie anul trecut în SUA urmează să expire și el în aceasta vară.

Continuarea în Aktual24.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fă-ți mesajul vizibil! Cum să folosești iluminatul pentru a comunica eficient cu clienții tăi?

Fă-ți mesajul vizibil! Cum să folosești iluminatul pentru a comunica eficient cu clienții tăi?