Aktual24 – Germanii oferă Ucrainei avantajul – va fi prima armată care va primi noul sau tanc nou-nouț

Data:

În timp ce Ucraina așteaptă tancurile Abrams și Leopard mai vechi pe care SUA și țările europene au promis să le livreze, ar putea avea ocazia să cumpere un tanc german de ultima generație, scrie Business Insider.

Achiziționarea noii generații de Panther Kf51 ar oferi Ucrainei șansă de a depăși tancurile mai vechi pe care le trimit donatorii occidentali – precum și tancurile din epoca Războiului Rece, pe care le folosește deja în cea mai mare parte.

Dar preluarea unui vehicul neprobat ar putea pune și mai mult la încercare armata ucraineană, care se străduiește să incorporeze modelele mai vechi de tancuri occidentale.

Citește și Grupul G20 a „condamnat ferm” războiul din Ucraina, cu excepția Moscovei și Beijingului

Rheinmetall, proeminenta firma germană de armament care a dezvoltat Kf51, pare încrezatoare ca ideea ar putea funcționa. Directorul sau general, Armin Papperger, a declarat pentru ziarul german de afaceri Handelsblatt că Pantherul ar putea fi livrat Ucrainei „în 15-18 luni”,

Continuarea în Aktual 24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related