Aktual24: IKEA Timișoara nu găsește angajați, oferă doar 2.000 de lei în mână

Data:

Deschiderea celui de-al treilea magazin IKEA din România, cel din Timișoara, s-a amânat pentru că retailerul suedez nu a reușit să găsească 250 de angajați. Principala problemă o reprezintă salariile, potrivit Aktual24.

Lucrările au început în 25 septembrie 2021 și ar fi trebuit să fie gata în 12 luni, însă deschiderea magazinului întârzie, deși construcția este finalizată.

Citește și: Cercetări finalizate într-un dosar privind uciderea unui câine, cu intenție

IKEA a anunțat pe mai multe platforme online că are oferte salariale de 1800-2000 de lei net, plus bonuri de masă. Reacțiile, în special pe Facebook, au fost foarte dure.

„Dacă facem o comparaţie cu veniturile românilor, trebuie să spunem că în anul 2023 salariul minim pe economie a crescut la 3.000 de lei brut.

Cu scutirea de taxe pe 200 de lei din salariul minim, angajatul trebuie să primească, în mână, un salariu de 1.898 lei net. Aşadar, mult-lăudata firma Ikea, care are profituri colosale, oferă cu 100 de lei peste salariul minim pe economie, în condiţiile în care se lucrează în ture şi se pierde timp îndelung cu deplasarea la serviciu!

Dacă e să ne raportăm la venitul mediu, salariul de la Ikea este şi mai batjocoritor: suma medie în România este de 4.008 lei, cee ce înseamnă că o persoană care se angajează la Ikea va primi jumătate dintr-un salariu mediu!”

Continuarea, în Aktual24.ro!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ikea.com/ro/)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
22 COMENTARII
  1. vreti sa angajati, salariul minim la un angajat este de 3500 de lei nici decum intre 1800-2000 asa se castiga la profi voi nu sunteti profi, sunteti un magazin mare. Ce dracu va bateti joc de oamenii care ii angajati. Atunci sa munciti voi pe salariile alea nu noi.

  2. De ce nu aduceti oameni din Suedia sa traiasca aici pe 2000 lei plus o chirie frumoasa in Timisoara?
    Ce ziceti? Mai bine sa lucreze oameni de-ai vostri pe banii acestia.
    Sa vedem, vine suedezul pe banii astia?

  3. Probabil isi imagineaza ca Timisoara e undeva in fundul Moldovei.
    Trist e ca managerii si sefii au bonusuri si salarii de mii de euro si cei care muncesc efectiv sunt platiti in bataie de joc.

    Ikea mergeti si platiti salariile astea in Suedia. Incet incet romanii se desteapta si mai bine stau acasa si fac clupuri pe tik tok decat sa munceasca pe salarii in bataie de joc.

    Cam asa e in toate multinationalele din Romania.
    Discrepanta extrem de mare intre salariul muncitorului si cel al managerului.

    • Sunt total de acord cu tine, mai puțin cu “discrepanta extrem de mare între salariul muncitorului/angajatului și cel al managerului”.
      Pai ba băiatule, tipul ăla care e manager a fost și el cândva muncitor. A învățat, s-a strofocat, a muncit și a ajuns acolo.

      Ești penibil spunând chestia asta cu discrepanta.
      Hai sa te mai întreb ceva.
      Sa zicem suntem la un magazin internațional(METRO).
      Eu sunt muncitor, tu ești manager.
      Eu am salariul de 1300€ ca muncitor, iar tu ca manager ai 1400€. E fair? E corect?
      Asta ne place noua romanilor, sa arătam cu degetul, sa fim aroganți și evident sa ne dam mari cu ceea ce nu avem.
      Știi vorba aia “ …..suntem prea saraci ca sa ne permitem lucruri ieftine” , hai, sănătate.

    • Ai dreptate, discrepanta e mare, probabil, dar ce te oprește sa fii manager?
      Nu cred ca te-a oprit cineva sa devii ceea ce îți dorești.
      Spor la învățat.

  4. Ikea incearca sa isi bata joc de toata lumea si la depozite daca merge camion la descarcare si nu sunt desfacute chingile la timp ei nu le desfac ei le taie chingile transportatorilor, au niste firguri… ft bine ca nu gasesc angajati

  5. La ce salariu oferiti aveti asteptari sa fim sclavi, alooo, suntem in Romania unde orice om se rand stie sa faca bani si sa se gestioneze cum stie el mai bine, nu e nimeni prost, platiti fratilor daca vreti mana de lucru.

    • Sunt destui și dacă nu muncim pe 4000 ikea ar trebui sa de 4000 ca sa lucreze pt ei , eu de exemplu câștig 3000 care e avantajul meu sa merg la 2000 dacă ar da 4000 as fi incantat nu e logic domn alin

      • Nu se pune problema să vă lăsați job-ul pentru IKEA! Sunt destui care stau pe ajutoare sociale și n-au chef să muncească! Cineva care n-a muncit nimic în viața lui, care trebuie să înceapă de undeva! Pentru ăștia e oferta! Dar toți au pretenții peste pretenții și nu știu să facă nimic! Eu le-aș tăia ajutoarele la cei capabili de muncă care refuză să se angajeze! Asta nu înțelegeți dumneavoastră!

        • Cu oameni care n-au muncit o ora la viata lor magazinul ala porneste doar ca sa fie inchis. Dupa ce ai angajat oameni pe care poti sa-i lasi cat de cat sa-si vada de treaba, ca stiu ce fac, si-i lasi sa formeze o echipa si sa inceapa sa lucreze bine impreuna, mai angajezi la 2-3-4 luni o data si cativa din astia, total nepregatiti, si-i inveti. Daca de la inceput doar din aia angajezi, in jumatate de zi magazinul ala e haos total si se poate inchide.

        • Dar de ce pentru aia e oferta? „Aia” nu sunt tot oameni? Câtă nesimțire zace în dumneavoastră!!!
          Nimeni nu ar trebui sa accepte salariul lor de 2000 de lei. Să le fie învățătură de minte, să nu mai trateze oamenii ca niște „sclavi pe plantație”!

  6. Eu zic sa si bage in cur oferta asta penibila. Din nou suedezii aceștia prăfuiti isi închipuie că au deschis magazinul lor in Congo, Burundi sau cine stie in ce zone uitate de lume. Sunte ti in Timisoara prostanilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...

Furt cu roaba pe șantierul Autostrăzii Sibiu – Pitești, sub privirile muncitorilor | Argeșul Online

Furt cu roaba pe șantierul Autostrăzii Sibiu – Pitești....