Aktual24: „Marea Neagră va fi în totalitate a noastră”

Data:

Volodimir Saldo, care a fost numit de Kremlin să conducă regiunea Herson din sudul Ucrainei după ce aceasta a fost confiscată de ruși, a declarat luni că Marea Neagră va deveni a Rusiei.

Oficialul, pe care Rusia l-a numit „șef al administrației militare civice din Herson” după ce a preluat controlul asupra teritoriului în prima fază a invaziei sale, a făcut aceste remarci în timpul unei competiții desfășurate săptămâna aceasta la Rostov-pe-Don, un oraș din sudul Rusiei.

Citește și: Poveste halucinantă într-o autogară din Oradea: Trei poliţişti au fost loviţi, înjuraţi şi ameninţaţi cu moartea de un bărbat care le-a arătat călătorilor organul genital

Marea Neagră, care se învecinează cu două țări din Uniunea Europeană – Bulgaria și România – precum și cu Ucraina, Georgia, Republica Moldova, Rusia și Turcia, are o importanță strategică și economică pentru Moscova, în mare parte din cauza rutelor de tranzit pe care le oferă.

O înregistrare video a declarațiilor lui Saldo a fost distribuită marți pe Twitter de Anton Gerashchenko, consilier al ministrului ucrainean de interne.

Continuarea, în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Volodimir Saldo / Sursă foto: captură video Twitter Anton Gerashchenko)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related