Autorul cumplitului accident din Popești Leordeni, în care o femeie a fost ucisă chiar de ziua ei, este un fost colonel în Poliție, apropiat de cercurile politice. Un fost polițist de rang înalt care era și drogat, nu numai băut.
Dezvăluirea vine dupa un șir de alte nenorociri în care au murit oameni nevinovați din cauza încrengăturilor de interese, a lanțului de complicități, care se manifestă în instituțiile statului: o gravidă a murit într-un spital condus de un lăcătuș mecanic numit politic, doi studenți au fost uciși de un drogat cu familie sus-pusă, patru oameni au murit în explozia unei stații GPL patronată de politicieni.
Acum avem și un fost polițist de rang înalt care a zdrobit o femeie chiar când se pregătea să își sărbătorească ziua de naștere.
Citește și: VIDEO Șoferul băut și drogat care a ucis o femeie este pensionar special, șef al Biroului de Combatere a Criminalității Organizate București
Toate aceste nenorociri sunt unite de acelasi fir roșu: putreziciunea instituțiilor statului, sentimentul unor indivizi că sunt atotputernici și că își pot permite orice.
Cum s-a ajuns aici? Una dintre cauzele majore, eu zic că cea mai importantă, este apatia societății românești. Scârbiți de valurile de lăcuste, abuziv intitulate oameni politici, grupate în organizații infracționale, fraudulos intitulate partide, românii au devenit tot mai puțin atenți la ce se întâmplă în politică.
„Nu mă interesează pe mine politica lor”, „Toți sunt la fel”, „Toți sunt hoți”, „Mă piș pe el de vot”, sunt doar câteva dintre expresiile pe care le auzim des în preajma alegerilor. Apoi avem parte de absenteism major, vot în dorul lelii sau vot pe bază de pungă cu ulei și mălai, „a furat dar a și făcut ceva”.
Exact aceasta este atitudinea pe care lăcustele din politica și-o doresc din partea votanților. Să nu-i intereseze ce se întâmplă în jur, cum le sunt administrați banii, cine guvernează, cine candidează, cu ce s-au ocupat candidații.
Lăcustele vor că oamenii să fie cât mai scârbiți și mai prost informați sau să stea acasă când ar trebui să își aleagă conducătorii.
Mulți dintre noi ne-am construit castele imaginare în care încercam să ne refugiem și să ne apăram familiile de asaltul mizeriei, minciunii, manipulării, hoției, urii propagate de politicieni și de televiziunile lor. Să nu mai auzim de ei pentru liniștea noastră psihica, să ne protejam familia și să încercam să trăim fară a avea de a face cu ei.
Mulți dintre noi nici nu mai mergem la vot. Doar toți sunt la fel, nu-i așa? Ne refugiem să nu mai știm de ei, dar ei exista în continuare.
Continuarea în Aktual24.ro
Urmăriți PressHUB și pe Google News!