Aktual24: 3 ani pentru un tunel de 2 kilometri între Deva și Lugoj. Tunelul de sub Mont Blanc, săpat tot în 3 ani, cu tehnologia anilor ’50

Data:

Realizarea tunelului dintre Deva și Lugoj aferent autostrăzii vă dura aproape trei ani, în condițiile în care la tunelul de sub Mont Blanc, ce leagă Franța de Italia, de șase ori mai lung, s-a lucrat tot trei cu tehnologia anilor ’50, anunță un cunoscut profesor la ASE.

„La tunelul de sub Mont Blanc, ce leagă Franța de Italia, s-a lucrat 3 ani, intre 1959 și 1962. Un tunel de peste 11 kilometri. La el au lucrat 5 ingineri și 350 de muncitori. Cu tehnologia de atunci, a fost săpat într-un timp record un tunel care are deasupra lui 2.450 m de munte.

Citește și Încă un traficant de minore lăsat în libertate

Tunelul lipsa de 2 km, de sub dealurile dintre Deva și Lugoj, care ar trebui să facă funcțional acel ciot de autostrada lipsa, vă fi construit în… 34 de luni. După 12 luni de proiectare, din 2022.

Și după vreo 10 ani de întârziere. Cu tehnologia de acum, vom sapa în același timp un tunel de 6 ori mai mic. Nu mai vorbesc de ce altitudine este peste acest tunel sau ce stâncos nu este terenul.

Continuarea în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festival Holistic la Iași | Ziarul de Iași

Festival Holistic la Iași, evenimentul va avea loc în...

Cine este primarul din Brăila anchetat de Parchetul European | De Brăila

Cine este primarul din Brăila anchetat de Parchetul European....