Aktual24: Viitorul motorului cu combustie interna se transforma intr-un razboi franco-german

Data:

O alianță de tari favorabile automobilelor cu motoare termice, condusa de Germania, a încins luni spiritele în lupta împotrivă legislației UE care ar trimite motorul la fier vechi în cadrul eforturilor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera din transporturi, scrie Politico.

În urma unei întâlniri la Strasbourg, miniștrii cheie din cadrul unui grup de tari favorabile mașinilor cu motoare termice au declarat că normele care pun capăt vânzării de mașini și camionete noi cu motoare cu combustie interna până în 2035 – deja acceptate de Parlamentul European și convenite în principiu de tarile membre – necesita modificări.

Citește și: Parlamentul European își prezintă prioritățile pentru Consiliul European de primăvară

„Nu exista nicio propunere [a Comisiei Europene] care să corespunda așteptărilor noastre și din acest motiv nu ne-am atins încă obiectivul”, a declarat ministrul german al transporturilor, Volker Wissing, după reuniune. Dar Franța nu intenționează să se predea.

Continuarea, în Aktual24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Pixabay.com

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Un mort și 3 răniți în accidentul feroviar din Gara Galați

O locomotivă a intrat cu viteză într-un vagon de...

Procese pentru poluare: regia de apă refuză să plătească 2 lei şi 13 bani către Admnistrația Apelor

Două instituţii publice se luptă în instanţă pentru o sumă mai mult decât ridicolă. ApaVital a refuzat să achite către Administraţia Bazinală a Apelor suma de 2 lei şi 13 bani, imputată pentru depăşirea concentraţiei unor poluanţi în apele uzate din zona Hârlăului.

Aktual24: Profesorul universitar care și-a ucis amanta care i-a fost studentă a murit în închisoare. Informația a fost ținuta secretă de autorități

Profesorul universitar Dan Păcurariu, condamnat în iunie 2018 la 18 ani de închisoare după ce și-a ucis amanta, în 1998, a...

Mihai Tudose o atacă pe Emilia Șercan și îl apără pe Lucian Bode

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose nu va intra într-un guvern...