duminică, 29 mai 2022
AcasăLa ziAl treilea grup de discuţie din cadrul Conferinței privind Viitorul Europei s-a...

Al treilea grup de discuţie din cadrul Conferinței privind Viitorul Europei s-a reunit din nou pentru a treia sesiune de dezbateri

Duminică, 9 ianuarie, al treilea grup de discuţie al cetăţenilor europeni din cadrul Conferinței privind Viitorul Europei s-a reunit din nou pentru a treia sesiune de dezbateri.

Agenda a cuprins teme precum schimbările climatice, mediul înconjurător și sistemul de sănătate.


Puteţi urmări dezbaterea AICI!

Primele sesiuni ale grupurilor de dezbatere ale cetățenilor europeni

Primele sesiuni ale celor patru grupuri de dezbatere ale cetățenilor europeni au avut loc la sediul Parlamentului European de la Strasbourg, în septembrie și octombrie 2021. În cadrul fiecărui grup, aproximativ 200 de cetățeni din toate statele membre (o treime dintre aceștia cu vârsta sub 25 de ani) au dezbătut subiecte care intră în sfera lor de competență. Rapoartele primelor sesiuni ale grupurilor de experți și listele cu temele principale și subtemele pe care cetățenii le-au selectat pentru discuțiile ulterioare sunt disponibile pe platforma digitală multilingvă: Grupul de dezbatere 1 O economie mai puternică, justiție socială, locuri de muncă/educație, tineret, cultură, sport/transformarea digitală; Grupul de dezbatere 2 Democrația europeană, valori și drepturi, statul de drept, securitate; Grupul de dezbatere 3 Schimbări climatice și mediu/sănătate și Grupul de dezbatere 4 UE în lume/migrație 

Grupurile de dezbatere ale cetățenilor europeni reprezintă o caracteristică centrală a conferinței organizate de Parlamentul European, Consiliul UE și Comisia Europeană. Acestea reprezintă un exercițiu transnațional și multilingv fără precedent în democrația deliberativă, care le oferă cetățenilor europeni un rol central în modelarea viitorului UE.

Deliberările grupurilor vor lua în considerare contribuțiile de pe platforma digitală multilingvă și recomandările formulate în urma grupurilor naționale de dezbatere ale cetățenilor și a evenimentelor organizate în statele membre.


Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE