Alegeri în SUA: Noapte de coșmar pentru Donald Trump, victorie mare pentru guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis

Data:

Cei mai de stânga deputați ale Partidului Democrat în Camera Reprezentanților, cunoscuți colectiv sub numele de „Squad”, au fost realeși cu ușurință în alegerile de marți, transmite FoxNews. E vorba despre Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley, Ilhan Omar, Rashida Tlaib, Cori Bush și Jamaal Bowman, potrivit FoxNews.

Ocasio-Cortez, Omar, Pressley și Tlaib au fost membrii fondatori ai „Squad”, au câștigat notorietate ca proaspeți deputați după alegerile din 2018 pentru că au împins Partidul Democrat mult spre stânga, punând presiune pe conducerea partidului să adopte poziții considerate exagerate de electoratul centrist. Bush și Bowman s-au alăturat grupului informal după ce au câștigat alegerile în 2020.

Controlul politic asupra Senatului s-ar putea decide abia în decembrie, arată CNN și FoxNews. Competiția extrem de disputată pentru Senat în Georgia încă nu are un câștigător, senatorul democrat Raphael Warnock și contracandidatul republican Herschel Walker fiind implicați într-o cursă strânsă care ar putea decide controlul Senatului SUA.

Dacă niciunul dintre candidați nu depășește pragul de 50%, Warnock și Walker vor intra la un al doilea tur de scrutin pe 6 decembrie. În funcție de rezultatul curselor pentru Senat din Pennsylvania, Arizona și Nevada, alegătorii din Georgia ar putea atunci – pentru al doilea ciclu electoral consecutiv – să aibă majoritatea în Senat în mâinile lor.

Detalii despre demografia votului (analiză FoxNews):

La fel ca la alegerile recente, alegătorii s-au împărțit puternic în funcție de sex, educație și tipul de comunitate. Bărbații au susținut candidații republicani pentru Congres cu 10 puncte procentuale, iar femeile au optat pentru democrați (+4 puncte). Alegătorii care nu au studii superioare (+10 puncte) și locuitorii din mediul rural (+28 de puncte) au optat pentru republicani, absolvenții de studii superioare (+9 puncte) și locuitorii orașelor au înclinat spre democrați (+30 de puncte).

Analiza Fox News Voter Analysis (FNVA), un sondaj efectuat pe un eșantion de peste 90.000 de alegători din întreaga țară, evidențiază principalele teme ale alegerilor și grupurile demografice centrale – și, atunci când este comparată cu rezultatele din alegerile din 2018 și 2020, arată schimbări cheie care au favorizat în general republicanii.

Republicanii au obținut un sprijin de bază puternic, în special din partea evanghelicilor albi, a alegătorilor din mediul rural, a albilor fără diplomă universitară și a conservatorilor.

Majoritatea grupurilor demografice s-au deplasat spre dreapta în comparație cu alegerile din 2020. Unele dintre cele mai importante schimbări au avut loc în rândul grupurilor care l-au susținut pe Biden în urmă cu doi ani. Femeile, de exemplu, au votat pentru Biden cu 12 puncte în 2020 și pentru democrați în acest an cu doar 4 – o schimbare de 8 puncte în favoarea republicanilor. Alte câștiguri notabile ale Partidului Republican au inclus alegătorii cu vârsta sub 30 de ani (schimbare de 12 puncte), alegătorii de culoare (+15 puncte), hispanicii (+10 puncte), absolvenții de facultate (+11 puncte), moderații (+11 puncte) și alegătorii din suburbii (+9 puncte). (G4 Media)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...