Alegerile parlamentare anticipate și drumul geopolitic al R.Moldova

Data:

Este greu pentru un politician să își ascundă caracterul dacă alegătorii sunt atenți la ceea ce face dânsul. Sunt momente care pot povesti totul despre caracterul unei persoane. Atunci când se consideră în siguranță oricine poate deveni sincer și putem vedea adevărata sa personalitate.

Episodul Primului Lunetist al Republicii Moldova ne arată bucuria copilărească a unui om mare care execută fără proces mistreți aflați într-un țarc. În mod normal, luneta nu trebuie folosită pentru o distanță la care și o praștie rudimentară atinge ținta. 
Ursul Igor se antrenează pentru a deveni o adevărată ”Liudmila Pavliuchenko pentru războiul prevestit de vulpoiul sur Voronin cu vandalii americani, după chipul și asemănarea lui Idris Elba”.

Deocamdată, ursul Igor nu este în stare să nimerească din prima un mistreț, care se hrănește liniștit la câțiva metri distanță. Atunci când reușește să nimerească cu greu un porc mistreț cu pușca cu luneta, ursul Igor se bucură de agonia mistrețului așa cum Junior se bucură de farsele sale în filmul ”Copilul problemă”, regizat de Dennis Dugan în 1990. 

Ursul Igor se bucură de apartenența sa la o castă unde poate face tot ce vrea la el în raion, doar pentru că poate. Regulile nu ți se aplică atunci când ești președinte pentru că dânsul respectă doar regula din Ferma Animalelor care spune că unii sunt mai egali decât alții, dacă sunt conducătorii fermei. Sunt reguli de bun simț care se încalcă doar pentru a oferi impresia unei potemkiniade. 

Cine nu vede execuția mistreților va putea afla doar legenda unui vânător iscusit care a ucis de la o distanță demnă de Liudmila „Lady Death” Pavilicenko mistrețul cu colț de argint. Povestea falnicului vânător nu poate fi decât aceea din poezia lui Ștefan Augustin Doinaș, acum însă cu final fericit pentru că Prințul din Levant a fost înlocuit cu unul mai bun, cu ursul prinț Igor. Acesta a chemat servitorii ”să vânăm în păduri nepătrunse de mistreţul cu colţi de argint, fioros, ce zilnic îşi schimbă în scorburi ascunse copita şi blana şi ochiul sticlos” și „sub luceferii palizi ai bolţii cum stă în amurg, la izvor aplecat, veni un mistreţ uriaş”, dar viteazul țintaș și mult falnic urs Igor dibaci îl cuprinse măiastru cu săgeată de fier salvând omenirea și lumea de el.

Potemkiniada face parte din produsul politic garantat de către ursul Igor și vulpoiul sur Voronin. Cât au fost la putere au vândut imaginea unor bărbați falnici care munceau de seara până dimineața pentru binele țărișoarei în timp ce realitatea era că petreceau și se bucurau de apartenența la casta celor puternici și îndestulați. Furtul miliardului de euro a fost consecința unor politici publice dezastruoase garantate de către cei doi prădători.

În timp ce camarilele celor doi au prosperat, oamenii au sărăcit și tinerii au părăsit în masă Republica Moldova în căutarea unei vieți decente în alte zări. Cei care au stat în corturi și protestau împotriva furnizorului de pungi de bani către ursul Igor vor pierde și dreptul de a protesta, dacă ursul Igor va începe politica de represiune a presei libere așa cum a promis. Odată cu presa și epurarea tuturor celor care i s-au opus în timpul voievodatului său, se va instaura regimul de tip Belarus admirat de către ursul Igor.

Toți oponenții vor fi supuși torturilor după metoda din Belarus. Nimeni nu va fi în siguranță când echipele morții vor răpi dizidenți de oriunde din lume, după modelul patentat de către statul paria Belarus. Oricine va dori să aibă un punct de vedere contrar dictaturii parlamentare, preludiu la dictatura prezidențială a ursului Igor care va urma în mod inevitabil, va avea doar opțiunea lui Stepan Latypov de a încerca să se sinucidă pentru a opri represiunea criminală împotriva sa și a familiei sale.

Stepan Latypov a fost torturat timp de mai multe săptămâni și familia sa a fost amenințată că va fi torturată doar pentru ca acesta să recunoască că este vinovat. Modelul dorit de Belarus de proces este acela al proceselor simulacru din perioada stalinistă. Cetățenii Republicii Moldova vor fi torturați precum cei din Belarus pentru că ursul Igor nu are alt model politic decât pe acela al Titanului de la Minsk.

Cetățenii Republicii Moldova nu vor mai fi în siguranța nicăieri așa cum acum toții cetățenii Belarusului, oriunde s-ar afla, așteptă echipele morții care să îi răpească spre camerele de tortură din Belarus.  Ca și Belarus, Republica Moldova va deveni o cetate asediată pentru că ursul Igor va repeta mantra străinilor care vor să colonizeze Republica Moldova, doar pentru că au un conducător falnic și minunat ca dânsul.

Ursul Igor a avut șanse destule să arate ce poate face pentru binele cetățenilor din Republica Moldova. Acum mai vrea încă o șansă alături de vulpoiul sur Voronin pentru ca Belarusul să se oglindească printr-o Republică Moldovă și mai măreață. Campania sa se bazează doar pe frică și atacuri la adresa albinuței Maia. Lupta pentru democrație și pentru libertate este continuă și nu se oprește niciodată.

Cei care decid alegerile sunt cei care cred cel mai mult în frică și libertate dacă prezența la vot este redusă. Ursul Igor promite păstrarea privilegiilor celor loiali, băltirea în politici publice dezinteresate de combaterea corupției și eficientizarea cheltuirii banului public și împrumuturi cu buletinul către prietenii săi din Rusia. Albinuța Maia vrea o distribuție echitabilă a veniturilor către toți cetățenii,  combaterea corupției și eficientizarea banului public și împrumuturi avantajoase din orice sursă externă care să stimuleze dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova.

Exercitarea votului arată cât de mult ținem la libertatea noastră, așa cum bine spunea președintele Kennedy la 31 octombrie 1962. Libertatea se păstrează prin vot ca să nu ajungem să o plătim cu sânge, așa cum libertatea pierdută se plătește cu sânge acum în Belarus. 

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad: alegeri de rector în 2 tururi

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, care permite...

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul ucrainean se prăbușește

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul...

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac pe listele PSD-PNL pentru europarlamentare

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac, șefa...

Înșelăciune prin metoda „spoofing”

Înșelăciune prin metoda „spoofing”, anchetată de Poliția Română, care...