ALERTĂ Declarațiile de avere ale funcționarilor încep să dispară de pe site-urile instituțiilor

Data:

Declarațiile de avere ale celor care dețin funcții de conducere în instituțiile publice, dar și ale funcționarilor, încep să fie scoase de pe site-urile instituțiilor. Prima instituție care a golit pur și simplu secțiunea cu declarațiile de avere este Consiliul Județean. De anul acesta, nimeni nu mai poate consulta site-ul pentru a vedea declarațiile depuse de actualii consilieri sau angajați ai CJ și nici cele ale foștilor deținători ai acestor funcții.

La fel, dacă în trecut pe site-ul poliției române puteau fi consultate și declarațiile de avere ale foștilor polițiști, inclusiv pentru cei care au făcut parte din sistem și în anii 2000, de anul trecut cei care accesează secțiunea declarațiilor de avere sunt trimiși pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI). Aparent, în secțiune există trei variante de căutare – declarațiile electronice completate înainte de 2019, Declarațiile completate în format letric (scanate în format pdf) și declarațiile completate începând cu anul 2002. Indiferent de varianta accesată rezultatul este zero la căutări. În plus, sfidând orice logică, pe site-ul ANI, după efectuarea căutării, rezultatul indică cifra -1 la declarații identificate.

Citește și: EXCLUSIV Dosar penal de 600 de milioane de lei, blocat la DNA după 7 ani, pentru că s-a pensionat procurorul

Site nefuncțional

Prin urmare, de săptămâna aceasta, vestitul site http://declaratii.integritate.eu este nefuncțional. Astfel, orice tentativă de căutare a unei declarații de avere este sortită eșecului. Asta deși pe pagina principală de pe site-ul ANI, în așa zisa secțiune a declarațiilor de avere, apare menționată o cifră 10.831.728 de declarații, ultima actualizare a bazei de date fiind din 3 ianuarie 2023.

Continuarea, în Monitorul de Botoșani.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse în cuvinte | Crișana

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse...