vineri, 20 mai 2022
AcasăÎn lumeALERTĂ Ministerul bulgar de externe le-a cerut cetățenilor bulgari să părăsească Republica...

ALERTĂ Ministerul bulgar de externe le-a cerut cetățenilor bulgari să părăsească Republica Moldova prin orice mijloc de transport disponibil

Ministerul bulgar de Externe le-a cerut, joi, cetățenilor bulgari să nu călătorească în Republica Moldova, având în vedere ceea ce ministerul a descris ca fiind situația complicată din această țară.

Ministerul de Externe a făcut apel la cetățenii bulgari aflați în Republica Moldova să părăsească țara prin orice mijloc de transport disponibil, transmite sofiaglobe.com

The Guardian a relatat că ministrul adjunct de externe rus Andrey Rudenko a refuzat, la 26 aprilie, să excludă posibilitatea ca enclava Transnistria din Moldova, controlată de separatiștii ruși, să fie atrasă în războiul din Ucraina.

Acest lucru a urmat unei serii de incidente, inclusiv explozii și amenințări cu bombă, în Transnistria, care au determinat-o pe președinta moldoveană Maia Sandu să convoace o reuniune a Consiliului Suprem de Securitate la 26 aprilie.

„Analiza noastră de până acum arată că există tensiuni între diferite forțe din regiune interesate în destabilizarea situației. Acest lucru face ca regiunea transnistreană să fie vulnerabilă și creează riscuri pentru Republica Moldova”, a declarat Sandu după reuniune, titrează G4MEDIA.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE