Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată de DNA. Documente false pentru fonduri europene

Data:

DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Alexandru Cumpănașu, după ce a folosit sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru obținerea de fonduri europene.

Potrivit DNA, în cursul anului 2016, în contextul implementării de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative a proiectului finanțat din fonduri europene ce avea ca obiect „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și pentru stabilirea dezvoltării la nivel local”, Cumpănașu l-ar fi determinat pe responsabilul de proiect să-l angajeze pe un post de expert IT, în condițiile în care acesta nu îndeplinea cerințele fișei postului.

Citește și: FOTO Târguri de Crăciun fără spectatori. Cazul „Calafat”, repetat în restul țării

Fără experiența necesară

Mai exact, nu deținea o diplomă de studii universitare și nu avea experiență în specialitate de minim 1 an. Ulterior, deși Cumpănașu ar fi promis de mai multe ori că va aduce documentele respective care să ateste îndeplinirea condițiilor de angajare, nici până la data finalizării proiectului nu a făcut acest lucru.

„Ca urmare a demersurilor menționate mai sus, inculpatul ar fi obținut pe nedrept suma de 308.630 lei cu titlu de retribuție pentru activitatea depusă în calitate de expert IT în proiectul respectiv.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Până la data întocmirii rechizitoriului, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în procesul penal”, se arată într-un comiunicat al DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Cumpănașu: Nu am prezentat documente false

Alexandru Cumpănașu a declarat pentru G4Media că este foarte bine că acest dosar a ajuns în instanță pentru că are ocazia să își demonstreze nevinovăția.

Acesta a declarat că i s-au adus prejudicii de imagine în toți cei trei ani care au trecut din momentul în care a fost făcut inculpat de DNA Constanța.

Alexandru Cumpănașu a mai declarat că nu a prezentat SNSPA și niciunei alte instituții „niciun document care să nu corespundă realității, cu atât mai puțin un document care să ateste alte studii pe care eu nu le am”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...