„Ziarul de Iaşi” a discutat cu un specialist de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi pentru a vorbi despre una dintre afecţiunile care îi sperie cel mai mult pe oameni: cele care induc uitarea. Cu atât mai mult cu cât în literatura de specialitate apar cazuri de demenţă de la vârste din ce în ce mai fragede.
Atât de des încât demenţele de toate formele, în special cele mai cunoscute de public, precum Alzheimer, nu mai sunt asociate obligatoriu cu o vârstă înaintată. La Iaşi, în momentul de faţă, sunt trataţi şi pacienţi de 50 de ani cu astfel de afecţiuni.
Citește și: Ce trebuie să faci dacă ai poliță RCA la Euroins
Suntem încă departe, explică psihiatrul Elena Ungureanu, să avem un leac pentru demenţă. Dar ca orice boală, poate fi evitată cu un regim de viaţă sănătos şi prin controale dese la psihiatru.
Însă până reuşim să învingem tabuul care ne şopteşte că „suntem nebuni dacă mergem la Socola”, medicul a explicat cum evoluează aceste afecţiuni.
„Demenţa poate fi ascunsă la început”
„Demenţa Alzheimer este un sindrom cronic şi progresiv, care afectează funcţia cognitivă, capacitatea de a gândi, de a memora şi gestiona diferite lucruri. Este o degradare mai extinsă a ceea ce se întâmplă cu mintea noastră atunci când îmbătrânim normal”, spune dr. Elena Ungureanu.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
FOTO: Facebook Societatea Romana Alzheimer
Continuarea, în Ziarul de Iași!
[…] Alzheimer la 50 de ani! Psihiatrii vorbesc despre vârste din ce în ce mai mici la care apare demen… […]