Ce trebuie să faci dacă ai poliță RCA la Euroins

Data:

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a Euroins România, ceea ce îi va obliga pe clienții acestei companii să-și găsessca un alt asigurator.

Euroins România este cel mai mare jucător de pe piață pe segmentul RCA, cu peste 2,5 milioane de polițe emise.

Aceștia au două opțiuni:

1. pot să-și păstreze asigurările până la data expirării ori

2. pot să le denunțe și să încheie contracte la un asigurător fără probleme.

Ce trebui să faci dacă ai poliță RCA la Euroins și nu vrei să o denunți

Pentru cei care dețin o poliță RCA de la Euroins, aceasta rămâne valabilă încă 90 de zile după pronunțarea hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, conform legii.

Deținătorii pot circula, așadar, în continuare pe drumurile publice până la expirarea celor 90 de zile, când polița va înceta să mai fie valabilă.

ASF a declanșat procedura de faliment, dar mai durează câteva luni până instanța va confirma falimentul Euroins.

Ce trebui să faci dacă ai poliță RCA la Euroins și vrei să o schimbi acum

Cine nu vrea să aștepte până atunci și dorește o poliță nouă, are opțiunea de a denunța contractul în orice moment.

Dacă denunțați polița și nu ați avut daune în perioada de valabilitate de până la denunțare, pentru perioada neexpirată aveți dreptul să va recuperați diferența de primă de la FGA.

Pentru aceasta, trebuie să faceți o solicitare pe site-ul FGA, www.fgaromania.ro.

Ce trebui să faci dacă ești lovit de o mașină cu poliță RCA la Euroins

În cazul în care un accident este cauzat de un vehicul acoperit printr-o poliță RCA emisă de Euroins România, păgubiții vor fi despăgubiți în baza acesteia de către Fondul de Garantare a Asiguraților, în limita a până la 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare.

Atenție: dacă despăgubirile acordate de instanță în cazul unui accident rutier, proprietarul vinovat, cu poliță RCA la Euroins, va plăti diferența din buzunar.

Dosarul de daună trebuie deschis la Fondul de Garantare a Asiguraților, iar cererile de deschidere a dosarelor de daună sau de plată pot fi depuse pe site-ul FGA, www.fgaromania.ro.

ASF garantează că se vor face plățile

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt ASF, a dat asigurări că Fondul de Garantare a Asiguraților va plăti toate drepturile polițelor de asigurări de la Euroins.

„În cadrul deciziei privind retragerea autorizației, ASF a desemnat Fondul de Garantare a Asiguraților tocmai cu sarcina de a face toate demersurile pentru preluarea patrimoniului acestei societăți.

Conform legii, FGA va plăti toate drepturile polițelor de asigurări, adică toate daunele înregistrate de șoferii păgubiți în accidente, în care vinovați sunt asigurații RCA la această societate”, a declarat Daniel Apostol.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related