miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăLa ziCulturăAmbasadoarea Republicii Franceze la București și-a început discursul la UPIT într-o ...

Ambasadoarea Republicii Franceze la București și-a început discursul la UPIT într-o română corectă şi cursivă. Lecția primită de oficialii judeţului

Universitatea din Pitești a primit joi vizita delegației oficiale a Ambasadei Republicii Franceze la București, delegație condusă de E.S. Laurence AUER, ambasadoarea Republicii Franceze, în vederea dezvoltării relațiilor internaționale cu comunitatea academică UPIT, autoritățile administrației publice locale, mediul socio-economic și cultural regional.

Argesulonline.ro a făcut câteva observaţii: prima ar fi aceea că doamna ambasador Auer şi-a început discursul într-o limbă română corectă şi cursivă. Frumos gestul domniei sale, cu atât mai mult cu cât dna Auer nu are formaţie de filolog, dumneaei studiind Ştiinţe Politice. De notat că, între 2012 şi 2016, ea a fost ambasadoare a Franţei în Macedonia. Acolo, în mai multe situaţii, ambasadoarea a vorbit în limba macedoneană.

A doua observaţie: dintre amfitrionii români ai distinsului oaspete francez, au vorbit în franceză doar 2-3 universitari piteşteni, de la facultatea de profil. Notabilităţile judeţului, nu.

Articolul integral, în argesulonline.ro!

Foto: UPIT

Citește și: De ce a renunțat dr. Mihai Craiu la Spitalul Virtual pentru Copii? „Pentru că s-a săturat de agresivitatea mesajelor și de amenințările primite” (presshub.ro)

Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE