duminică, 26 septembrie 2021
AcasăLa ziActualitateAmbasadorul Iranului la București, convocat de urgență la Ministerul de Externe. România...

Ambasadorul Iranului la București, convocat de urgență la Ministerul de Externe. România cere explicații pentru atacul asupra vasului Mercer Street în care a murit și un român

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că a cerut explicații Iranului pentru atacul cu dronă asupra vasului “Mercer Street”, în urma căruia un cetățean român și un cetățean britanic au fost uciși, potrivit unui comunicat al instituției.

MAE l-a convocat de urgență pe ambasadorul Iranului la București și a anunțat că cere explicații de la autoritățile iraniene. În plus, ministerul spune că își rezervă ”dreptul de a acționa în consecință, alături de partenerii săi internaționali, pentru un răspuns adecvat”.

Externele arată că au luat deciziile pe baza informațiilor transmise de partenerii internaționali strategici ai României, care ar demonstra că autorul atacului de joia trecută. Republica Islamică Iran a respins duminică, catalogându-le drept „nefondate”, acuzaţiile Israelului că este la originea atacului de joi împotriva petrolierului operat de israelianul Eyal Ofer. Petrolierul Mercer Street a fost vizat de un atac cu dronă în marea Omanului, potrivit armatei americane care are mai multe nave prezente în regiune.

Citește articolul integral în G4Media

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE