Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, anunță că o piață din Paris va purta numele celebrului compozitor român George Enescu

Data:

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că, în Anul Enescu, numele celebrului compozitor român va fi și numele unei piețe din Paris, asta după ce Consiliul Primăriei capitalei Franței a votat această decizie. Piața Enescu va fi la doi pași de Opera din Paris, locul unde compozitorul român obișnuia să-l frecventeze în perioada anilor parizieni.

„În anul Enescu, superb omagiu adus compozitorului român. În curând, va exista o piață în Paris care va purta numele genialului artist. Azi dimineață, Consiliul Primăriei Parisului a votat această decizie. Cu câteva zile în urmă, Primăria din arondismentul al 9-lea luase aceeași hotărâre. În acest arondisment, nu departe de Opera din Paris, va fi amplasată Piața Enescu – este locul în care compozitorul și violonistul roman și-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni. Decizia primăriei Parisului încheie într-un mod cum nu se poate mai frumos Anul Enescu, aflat sub patronajul celor doi președinți, Klaus Iohannis și Emmanuel Macron. De la prezența Orchestrei Naționale a Frantei la cea de-a 25-a ediție a Festivalului Enescu până la sublima montare a operei Oedip la opera Garnier, numeroase au fost omagiile pe care România și Franța le-au adus lui George Enescu, la 140 de ani de la naștere. Discutăm de peste un an cu autoritățile franceze despre apariția unui loc emblematic în Paris care să poarte numele lui George Enescu și vreau să le mulțumesc pentru aceasta colaborare excelentă (mulțumiri speciale doamnei primar adjunct a Primariei Parisului, Laurence Patrice, doamnei primar a arondismentului 9, Delphine Bürkli și președintelui grupului de prietenie din Adunarea Națională, André Chassaigne)”, a anunțat Luca Niculescu.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...