Ambasadorul Rusiei la București, convocat de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu

Data:

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, l-a convocat pe ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin, în urma declarațiilor făcute de acesta miercuri, se arată într-un comunicat transmis joi de MAE.

Valery Kuzmin a transmis că Tezaurul României depus la Moscova în timpul Primului Război Mondial nu se află pe agenda discuțiilor Comisiei româno-ruse pentru studierea problemelor izvorâte din istoria relațiilor bilaterale.

Cu ocazia convocării, Iulian Fota, secretarul de stat pentru afaceri strategice, i-a reiterat ambasadorului Kuzmin poziția României conform căreia scutul de la Deveselu are un caracter strict defensiv și nu este îndreptată împotriva Federației Ruse.

”În legătură cu activitatea Comisiei româno-ruse pentru studierea problemelor izvorâte din istoria relațiilor bilaterale, inclusiv cea a Tezaurului României depus la Moscova în perioada Primului Război Mondial, cu privire la care ambasadorul Federației Ruse în România a susținut în declarațiile sale de ieri, contrar realității, că tema nu ar figura pe agenda bilaterală, secretarul de stat a reamintit că următoarea sesiune a Comisiei (a șasea) urmează să fie organizată în România conform deciziei luate de Comisie la a cincea reuniune din noiembrie 2019. A reiterat disponibilitatea MAE, care asigură secretariatul componentei române a Comisiei, de a susține și în continuare activitatea acestui for”, se arată în comunicatul MAE.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și: Președintele Iohannis și secretarul general al NATO vor merge în vizită la Baza Militară Mihail Kogălniceanu

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul...

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...