duminică, 22 mai 2022
AcasăLa ziActualitateAmenzile mai mici de 10.000 de lei vor putea fi contestate în...

Amenzile mai mici de 10.000 de lei vor putea fi contestate în instanță mai ușor, prin completarea unui formular. PROIECT

Cetățenii vor putea contesta mai ușor amenzile contravenționale primite, care au o valoare mai mică de 10.000 de lei. Potrivit unei propuneri legislative, vor fi introduse formulare standard atât pentru plângerea contravențională cât și pentru răspunsul organului constatator. 

De asemenea, soluționarea plângerilor va putea fi făcută prin procedura scrisă, de principiu, fără citarea părților în proces, deci fără prezența fizică în sala de judecată. 

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 8 septembrie.

Potrivit inițiatorilor, un grup de parlamentari de la PNL, propunerea vine în sprijinul judecătorilor care soluționează plângerile contravenționale împotriva proceselor verbale încheiate de agenții constatatori. Aceasta vizează atât îmbunătățirea cadrului legal al regimului juridic al contravenților, cât mai ales, eficientizarea procedurii de soluționare a plângerilor contravenționale și implicit a actului de justiție.

Propunerea legislativă introduce o serie de modificări menite să eficientizeze actul de justiție în cazul sancțiunilor contravenționale cu valoare redusă, atunci când amenda contravențională aplicată ca sancțiune contravențională principală are o valoare de cel mult 10.000 de lei la data sesizării instanței.

(…)

Puteți vedea ce măsuri vizează acest proiect accesând Alba24.

SursăAlba24
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE