Amenzile mai mici de 10.000 de lei vor putea fi contestate în instanță mai ușor, prin completarea unui formular. PROIECT

Data:

Cetățenii vor putea contesta mai ușor amenzile contravenționale primite, care au o valoare mai mică de 10.000 de lei. Potrivit unei propuneri legislative, vor fi introduse formulare standard atât pentru plângerea contravențională cât și pentru răspunsul organului constatator. 

De asemenea, soluționarea plângerilor va putea fi făcută prin procedura scrisă, de principiu, fără citarea părților în proces, deci fără prezența fizică în sala de judecată. 

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 8 septembrie.

Potrivit inițiatorilor, un grup de parlamentari de la PNL, propunerea vine în sprijinul judecătorilor care soluționează plângerile contravenționale împotriva proceselor verbale încheiate de agenții constatatori. Aceasta vizează atât îmbunătățirea cadrului legal al regimului juridic al contravenților, cât mai ales, eficientizarea procedurii de soluționare a plângerilor contravenționale și implicit a actului de justiție.

Propunerea legislativă introduce o serie de modificări menite să eficientizeze actul de justiție în cazul sancțiunilor contravenționale cu valoare redusă, atunci când amenda contravențională aplicată ca sancțiune contravențională principală are o valoare de cel mult 10.000 de lei la data sesizării instanței.

(…)

Puteți vedea ce măsuri vizează acest proiect accesând Alba24.

spot_imgspot_img
alba24.ro
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“