Amenzile PLF-Covid au blocat instanţele la Iaşi. Cazuri dubioase: unii oameni nici nu au trecut prin vamă

Data:

Judecătorii ieşeni se sufocă sub madărul de amenzi aplicate de Direcţia pentru Sănătate Publică atacate în instanţă. Contestaţiile depuse de ieşeni împotriva sancţiunilor primite pentru lipsa certificatului digital de intrare în ţară au devenit cea mai numeroasă categorie de cauze analizate de magistraţi. Într-o singură zi, miercurea trecută de exemplu, jumătate din sentinţele pronunţate de magistraţii Judecătoriei ieşene au vizat astfel de amenzi. De fiecare dată, sentinţa a fost aceeaşi: anularea proceselor-verbale. 

Cel mai probabil, sentinţele vor fi contestate de către DSP. De neînţeles însă este faptul că jumătate din amenzi au fost aplicate pe criterii cel puţin discutabile. DSP pare să fi amendat pe oricine intra în ţară, indiferent de motiv. De fiecare dată, cu amenda maximă prevăzută de lege. În majoritatea cazurilor, situaţia putea fi evitată prin informarea celor intraţi în ţară sau prin realizarea unei platforme guvernamentale care să şi funcţioneze.

Surprize grele în cutia poştală

Obligativitatea completării unui certificat digital la intrarea în ţară a fost anunţată la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, măsura urmând să intre în vigoare după 10 zile, adică de Crăciun. Mulţi dintre cei amendaţi nici n-au ştiut de existenţa actului normativ. Aveau planificate concedii sau excursii de Sărbători şi numai la lectura Monitorului Oficial nu le-a stat gândul.

Continuarea în ZIARUL DE IAȘI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Atacul asupra Salman Rushdie: suspectul Hadi Matar, acuzat de tentativă de omor

Hadi Matar, 24 de ani, persoana acuzată că l-ar...

David Popovici, nou record mondial la 100 m liber, la Campionatul European

David Popovici a câștigat aurul european, cu un nou...

Salman Rushdie. Poveștile sunt întotdeauna nemuritoare

Poveștile sunt cele mai puternice lucruri din lume. Pentru...

Cum a cumpărat un fost prefect al Constanței, toată viața bugetar, ruina unui han cu 650.000 de euro

Un fost prefect al Constanței, care conform CV-ului a...