Ana Birchall: Lia Savonea trebuia revocată din CSM încă din noiembrie 2019. Are o influență nocivă, și nu numai în CSM.

Data:

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, este de părere că Lia Savonea trebuia revocată din Consiliul Superior al Magistraturii încă din 2019. Birchall se întreabă, retoric, cum de și-a recăpătat influența „nocivă” în ultimii doi ani.

„Faptic, nu declarativ:
Merită analizat și discutat cum d-na Savonea s-a întărit și a prins din nou aripi în ultimii 2 ani, în condițiile în care, în 2019, reușisem să-i anihilez influența nocivă din CSM și nu numai!

Pana si CCR-ul, cu Dorneanu raportor pe mizeria de plângere abuziva impotriva mea ca si ministru al justitiei si card s-a zbatut sa o ajute, i-a tras o scatoalcă si a decis ca aberatia ei de plangere impotriva mea a fost doar un „conflict imaginat de Savonea nascut din frustrarile personale” impotriva mea ( multe frustrari acumulate pentru simplu motiv ca legal, cu votul meu, am impiedicat numirea Adinei Florea la SIIJ, ca am condamnat demersurile de modificare a legii ANI prin care voia sa isi secretizeze averea, ca sa dau numai cateva exemple)!


În noiembrie/decembrie 2019 trebuia revocată din CSM! NU sa fie lasata sa isi încheie mandatul de președinte CSM. A scapat de revocare pentru ca nu a mai vrut sa tina sedinta plenului CSM… si nimeni nu a cerut convocarea plenului CSM! Oare de ce?


Si uite asa, d-na Savonea mai primeste si unele beneficii doar pentru ca a avut un mandat complet de presedinte CSM! Raspunde cineva?”, scrie Ana Birchall pe contul de Facebook.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Care este jocul Rusiei și ce urmărește să facă în România | Deutsche Welle

Care este jocul Rusiei și ce urmărește să facă...

Salvați Copiii România vine în sprijinul mamelor refugiate din Ucraina | Curierul Național

Salvați Copiii România vine în sprijinul mamelor refugiate din...

Concert extraordinar în deschiderea Festivalului Muzicii Maghiare 

Concert extraordinar în deschiderea Festivalului Muzicii Maghiare, propus de...

Renașterea totalitarismului sub alte forme | Puterea a cincea

Renașterea totalitarismului sub alte forme și escaladarea radicalismelor populiste...