joi, 27 ianuarie 2022
AcasăÎn lumeAnalist politic moldovean, la RFI: ”Se dorește continuarea negocierilor cu cei de...

Analist politic moldovean, la RFI: ”Se dorește continuarea negocierilor cu cei de la Tiraspol, dar cu cine să negociezi?”

Referindu-se la recenta solicitare a Ministerului rus de Externe privind relansarea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, analistul politic de la Chișinău Nicolae Negru afirmă, pentru RFI, că este, de fapt, ”o ofensivă diplomatică a Rusiei pe toate direcțiile, direcția ucraineană, direcția transnistreană”.

Se dorește continuarea negocierilor cu cei de la Tiraspol, dar cum să negociezi, cu cine să negociezi? Cu transnistrenii, care sunt marionete sau cu Moscova, cu Kozak. Moscova vrea să se spele pe mâini, să spună exact ca în cazul Donbas. Noi nu avem nicio treabă acolo, în regiunea transnistreană, descurcați-vă voi cum doriți. Totodată, trupele ruse sunt o problemă. În funcție cum se va rezolva această confruntare între Occident și Rusia în chestiunea Donbas-ului, a Ucrainei, acest lucru se va răsfrânge șiasupra a ceea ce se va întâmpla în stânga Nistrului”, susține analistul de la Chișinău.

Articolul integral, pe rfi.ro!

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE