Analiză Deutsche Welle: Salvați de război: clienți ai puterii, plagiatori și corupți

Data:

În spatele zgomotului de arme și al refugiaților nevoiți să fugă din fața bombardamentelor, liderii statului român refac jocurile juridice în funcție de propriile interese.

Românii devin și ei victime ale speranțelor înșelate, victime ale monstruoasei coaliții care bate în cuie contrareforma începută de Liviu Dragnea în 2017.

Președintele, ministrul Justiției și oamenii lor nu au conștiința vinovăției, dar ei au pregătit terenul, au acceptat compromisurile și au semnat actele care aruncă în derizoriu dreptatea din România. Pentru ei, cel mai mult contează pârtiile care duc spre injustiție, capacitatea sistemului de a-i salva pe oamenii lor, indiferent cât de mult s-au mânjit. Cel mai important era să păstreze spiritul Secției Speciale (Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție – SIIJ), în așa fel încât magistrații fricoși să răspundă la comenzi și să nu fie amenințați cu anchete, iar cei curajoși să poată fi executați rapid. Practic, noua lege prin care se desființează SIIJ păstrează toate aceste calități, iar președintele Klaus Iohannis s-a grăbit să o promulge cu toate că nu respectă niciuna dintre sugestiile și solicitările făcute de Comisia Europeană prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) sau de Comisia de la Veneția. Principala recomandare era ca infracțiunile procurorilor și judecătorilor să fie anchetate de parchete specializate, cum ar fi, spre exemplu, Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Citește articolul integral pe Deutsche Welle

Citește și: UE a adoptat un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...