duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăJustițieANALIZĂ Marii oameni de afaceri vizați de anchetele interminabile și conexiunile lor...

ANALIZĂ Marii oameni de afaceri vizați de anchetele interminabile și conexiunile lor cu liderii PNL

Ce dosare importante sunt la DIICOT, unele nesoluţionate chiar şi de 7 ani

Pe rolul DIICOT – parchetul specializat în combaterea crimei organizate, a macro-criminalităţii economico-financiare, fraudelor informatice şi terorismului – sunt mai multe dosare importante, cu prejudicii de zeci de milioane de euro, însă nesoluţionate, unele chiar de 6-7 ani.

Cele mai multe astfel de dosare privesc oameni de afaceri acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani din perioada în care binomul SRI-Parchet duduia, iar competenţa de investigare a marii evaziuni era la DIICOT. Aceasta după ce, între 2011 şi 2013, CSAT – condus pe atunci de preşedintele Traian Băsescu – a dat undă verde SRI să facă interceptări privind evaziunea fiscală în baza articolului 3 litera f din legea 51/1991 privind siguranţa naţională. Pe 28 februarie 2018, CCR a declarat neconstituţional acest articol.

De menţionat, în context, că actualul procuror general a României, Gabriela Scutea, a câştigat procedura de nominalizare cu un proiect de management care prevedea soluţionarea dosarelor mai vechi de 5 ani.

Tot în context trebuie precizat că DIICOT a rămas fără şef plin după ce, în septembrie anul trecut, procuroarea Giorgiana Hosu şi-a dat demisia în urma condamnării soţului ei în primă instanţă la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul Carpatica, instrumentat de DNA. De atunci, parchetul este condus de adjuncta Oana Pâţu. Recent, fostul ministru USR al Justiţiei, Stelian Ion, a deschis procedura de selecţie a unui nou şef DIICOT, însă demersul a fost suspendat de ministrul PNL interimar de Justiţie, Lucian Bode.

[…]

Despre lista dosarelor importante ale DIICOT, nesoluţionate, și ce conțin acestea, citiți pe larg în G4Media.

SursăG4Media
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE