joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăInvestigațiiAnchetă Daily Mail: Ce s-a întâmplat cu copiii abandonați din România? ONG:...

Anchetă Daily Mail: Ce s-a întâmplat cu copiii abandonați din România? ONG: După treizeci de ani, acei copii sunt acum adulți, mulți dintre ei cu dizabilități psihice și fizice grave

Au trecut 30 de ani de când imaginile șocante cu orfani români au revelat întreaga oroare a durei guvernări a lui Ceaușescu, dar Kate Thomson constată, într-o anchetă publicată de Daily Mail, că povestea lor e departe de a se fi terminat.

Jane a simțit mai întâi mirosul. O duhoare putredă care îți făcea ochii să lăcrimeze. Apoi, locurile de neimaginat. Șiruri de pătuțuri metalice pline cu copii slabi, pe jumătate dezbrăcați, zăcând în propriile fecale. Câte trei într-un pat, priveau din spatele gratiilor, cu ochii măriți. Chiar și în mijlocul acestei orori viscerale, nu se auzea niciun zgomot. Tăcerea era stranie.

Camera slab luminată era plină de copii și niciunul dintre ei nu plângea. De ce-ar fi făcut-o? Nimeni n-ar fi venit. Asta a fost scena care a întâmpinat-o pe Jane Nicholson, asistentă medicală și șefă a unei organizații umanitare, acum în vârstă de 76 de ani, în 1991, atunci când a intrat pentru prima oară într-un orfelinat din nordul României.

Citește articolul integral în G4Media

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE